5-те неща, за които няма да ви пука, когато станете майка

5-те неща, за които няма да ви пука, когато станете майка


1. Малките чанти – любимите ви – спортни с джобове, или стилни без дръжки – и двата варианта са неприложими в ежедневието ви. Защото минимумът принадлежности, които трябва да събирате в дамската си чанта оттук до след поне 36 месеца, са:

      - 2 памперса,

      - мокри кърпички,

      - шише с вода,

      - комплект дрехи за преобличане,

      - шапка за всеки случай,

      - играчка в случай на задръстване или опашка…

По-практично ще бъде да внимавате при избора на чанта за количката, защото най-вероятно това ще е дамската ви чанта за известно време.

 

2. Книгите – всичко започва постепенно, неусетно почти. В началото имате време да четете, но просто тематиката на последно подарените ви книги ви отблъсква – "Перфектното бебе", "Щастлива мама", "222 вкусни бебешки рецепти" и т.н. Преходът между "Дневникът на Бриджит Джоунс" и тези заглавия ви се струва твърде рязък и нелогичен – в главата си все още сте мацката, която брои килограми и чаши вино. Лека-полека показателите в статистиката започват да се променят. Започвате да пресмятате часове между храненията, оригванията и нещо невероятно – акането на друго същество… Предполагате, че е временно, и все още си купувате последните романи. В един момент осъзнавате, че няма момент в денонощието, в който да можете да седнете/легнете спокойно и с две ръце да държите книга (дори да се случи, след 5 минути сте заспали). Също така разбирате колко крехко нещо е тя – не издържа на мокрене, късане, дъвчене… Все пак полагате усилия да четете, но по необходимост – оказва се, че не знаете нито едно детско стихотворение или песен, и се налага да учите наизуст „Зайченцето бяло“ и „Баба Марта бързала“.

 

3. Филмите преди ходехте на минимум два нови филма седмично? Дойде време за разплата. Сега 2 пъти седмично открадвате по няколко минути, за да погледате разписанието на киносалоните и прожекциите и да помечтаете. Стига се дотам, че започват да дават по телевизията блокбастърите, които сте пропуснали на големия екран. И тогава се опитвате да се успокоите с репликата: "Добре че не дадох 20 лева да гледам тая простотия!". Все пак тайно си записвате интересни заглавия с надеждата да ги гледате все някога и все някъде. Не се тревожете, пак ще отидете на кино – след около 3 години, на дневна прожекция, на най-новия анимационен филм. Вярно, че няма да го гледате кой знае колко, защото ще ходите 3 пъти до тоалетна и 2 пъти да се разхождате, защото ви е скучно (не и на вас, след тази дълга раздяла големият екран ви омагьосва независимо от целевата възрастова група), а около 20 минути ще прекарате, пълзейки между седалките да търсите играчката на сина ви, която всъщност е в джоба му. Но е добро начало, нали :)

 

4. Музиката

Докато се усетите, модерната музика от вашата бурна младост ще се води класика и ще я пускат по ретро партита. Това няма да ви потисне особено, защото вие вече не ходите на партита, освен ако не са от 6 до 8 в детски клуб. Освен това след има-няма 10 годинки децата ще пораснат и ще ви светнат за най-новите парчета.

 

5. Почивките в романтични курорти

Неомъжената ви приятелка ви разказва за невероятното романтично местенце, на което е била през лятото. Страхотен хотел високо в планината с разкошна тераса над пропастта (стомахът ви се присвива от идеята за децата ви, тичащи като хлебарки наляво-надясно, и вие, дебнеща да не се приближават до парапета). Замечтано си спомня пътя до сгушения сред скалите плаж – с открито автобусче (отнесени шапки, изпуснати играчки), после със стъклен асансьор (калкулирате наум количеството на багажа, който ще трябва да пренесете на отиване и на връщане…, представяте си отпечатъците от малки длани по стъклото…). Описва с подробности девствената природа и плажа със син флаг (т.е. без човешка намеса, т.е. без чадъри, шезлонги и т.е. без ТОАЛЕТНА – представяте си паническото криене по храстите, докато детето ви вика: „Много хубаво ако, мамо, нали?). Само докато го четете, и се уморихте, нали?

За вас романтиката вече се състои от къща с ОГРАДЕН двор на 5 метра от плажа в тихо, почти безлюдно селце. Дори сте съгласна да готвите, само и само да избегнете тълпите в ол инклузива и радостите на детската дискотека. (Искам да танцуваш с мен, мамо, моля теееее!)

 

А сега си припомнете заглавието – колкото и невероятно да ви се струва, на вас наистина няма да ви пука за тези неща.

Вие ще си имате вградено 24-часово забавление вкъщи – комедия, драма, понякога ужаси, но винаги, винаги много романтика с вашите малки любови :)


Още по темата:

Трагедия със солети в 10 действия

Спортове за майки

8 неща, които трябва да знаете, преди да дойдете на гости у дома