Умен летен преговор за деца от 1-ви за 2-ри клас

Умен летен преговор за деца от 1-ви за 2-ри клас

Ето нашето предложение за летен преговор. То включва игри, които тренират наблюдателността, логиката, концентрацията, въображението. А за да не се отдалечат съвсем от учебния материал, не сме забравили и малко писане, малко смятане.

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 5 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното. Добре е да има определено време за това – например в часовете за почивка следобед или пък сутрин, преди излизане.

Отличен резултат ще има, ако децата са две или дори повече – те се мотивират едно друго и дори разменят карти, независимо че може да са в различни възрастови групи. Методът работи – вече е изпробван. 

Да преговорим математиката за I клас

С тези карти детето няма да решава задачи – то ще намира път в лабиринти – ще преживява приключения! А преговорът на материала от I клас е просто страничен ефект :)

Математически лабиринти

               

   

Да упражним писането за I клас

С тези карти детето упражнява знанията си по правопис и подобрява концентрацията си. Разнообразието от игри с буквисричкидуми и изречения ще предизвика въображението на малките. 

Разкрийте богатството на езика през Азбучните лабиринти. 

Азбучни лабиринти 

 

          

Да се научим да познаваме часовника

Децата на тази възраст с лекота управляват дистанционното на телевизора, таблета и дори смартфоните на мама и татко. И разпознават дигиталния часовник. Време е за нещо, което всеки трябва да знае – аналоговият часовник!

Колко е часът?

 

 

За забавление

В Игри и загадки за големи деца има над 70 игри за деца над 7 г.

С помощта на извънземни, пирати, динозаври и куп други забавни персонажи, те ще трябва да решават задачите и да развиват своята наблюдателностлогика и съобразителност

Картите лесно се изтриват и могат да бъдат използвани отново и отново.

Игри и загадки за големи деца

 

Още по темата:

Умни летни игри за деца от 5 до 7 години

Умен летен преговор за деца 2-ри за 3-ти клас

Умен летен преговор за деца от 3-ти за 4-ти клас