Умен летен преговор за деца в 1 клас

Умен летен преговор за деца в 1 клас

Ето нашето предложение за летен преговор. То включва игри, които тренират наблюдателностталогикатаконцентрациятавъображението. А за да не се отдалечат съвсем от учебния материал, не сме забравили и малко писане, малко смятане.

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 5 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното. Добре е да има определено време за това – например в часовете за почивка следобед или пък сутрин, преди излизане.

Отличен резултат ще има, ако децата са две или дори повече – те се мотивират едно друго и дори разменят карти, независимо че може да са в различни възрастови групи. Методът работи – вече е изпробван. 

 

 

 

Да преговорим математиката за I клас

С тези карти детето няма да решава задачи – то ще намира път в лабиринти – ще преживява приключения! А преговорът на материала от I клас е просто страничен ефект :)

Математически лабиринти

          

   

Да упражним писането за I клас

С кръстословиците в този комплект детето упражнява писането на букви и думи, а също и обогатява речника си.

100 умни кръстословици

 

Да се научим да познаваме часовника

Децата на тази възраст с лекота управляват дистанционното на телевизора, таблета и дори смартфоните на мама и татко. И разпознават дигиталния часовник. Време е за нещо, което всеки трябва да знае – аналоговият часовник!

Колко е часът?

 

 

За забавление

Кое дете не иска да е детектив? Тони и Лили го желаят много силно и затова ще се опитат да заслужат званието МЛАД ДЕТЕКТИВ. Децата трябва да впрегнат цялата си съобразителност и наблюдателност, за да предотвратят престъпленията и да заловят престъпниците Крис и Ана. Решавай загадките с тях!

Училище за детективи

 

Още по темата:

Умни летни игри за деца от 5 до 7 години

Умен летен преговор за деца във 2 клас 

Умен преговор за деца в 3 клас