Идеи и хитрини за деца на дълъг път

Идеи и хитрини за деца на дълъг път

Пътувате ли на дълъг път с деца? И как е? Ние събрахме няколко хитри идеи, които могат да направят преживяването по-… да кажем поносимо за всички участници :)

 

1. Ако колата ви няма сгъваеми масички на задните седалки, то ето една идея за поднос, който да е хем удобен за детето, хем подходящ за всякакви занимания:

 

пътуване 1

Източник: Pinterest

 

Просто закрепете една пластмасова тавичка върху възглавница с подходящ размер - и готово! Възглавницата ще пази крачетата на детето, а повдигнатите краища на тавичката ще пречат на книжките, картите, моливите и т.н. да падат на пода на колата.

 

2. Кутия с букви за деца на път. 

 

Източник: http://www.iheartcrafting.co.uk/

Намерете по-голяма метална кутия и купете отделно комплект с пластмасови магнитни букви (има ги в почти всеки магазин за детски играчки). След това на дървени клечици, или просто на листчета може да напишете кратки думички, които децата да пресъздадат на импровизираната учебна дъска - капака на кутията.

 

3. Лесно преносим комплект за рисуване. 

 

Източник: Pinterest

Трябва ви само стара кутия от DVD, на която да закрепите с малко силикон ластик за придържане на моливите, цветни моливи и листи А5. Оставете детето да я декорира само - все пак това е неговото забавление за път :)

 

4. Лего комплект - за малки строители.

 

лего

Източник: http://mamapapabubba.com/


Ще ви трябва кутия, на която да залепите лего-основа и в която да съберет любимите лего части. За да усложните задачата на детето (и да улесните пътуването си), може да му нарисувате на малки листчета формите, които трябва да конструира - кула от 5 елемента, квадрат, правоъгълник и т.н.

 

5. Нещо-държачи за задните седалки.

 

Източник: Pinterest

"Мамооооо, ето ти флумастрите!", "Мамоооо, молива ми падна!" - в един момент задната седалка просто не може да събере всички забавления, с които се опитвате да разсейвате детето си. Ето ви една идея за допълнително място за съхранение - аксесоари за баня, които всъщност са прекрасни нещодържачи :)

 

6. Малко лукс за родители - кошче за боклук :)

кошче за боклук

Източник: Pinterest

Ясно е, че в една кола, натоварена с всевъзможни багажи за почивката няма място за нищо допълнително, но кошчето за боклук е жизненоважно за душевния ви баланс.

Защото обикновено мама е тази, която държи торбичките със забавления и неща за похапване и съответно тази, на която се предават обратно остатъците от храната, или неодобрените рисунки. За да не се заринете с боклуци, непременно си осигурете ако не кошче, то поне торбички за отпадъци.

 

7. И гърне, разбира се. Празно, надяваме се...

 

гърне 

Източник: http://thriftylittlemom.com/

 

Походно гърне - ако сте в процес на изграждане на навици, или просто няма да имате възможност да спирате за пиш пауза на всеки 2 часа, то походното гърне е вашето решение. Или пък не?

 

8. И една малко алтернативна идея - да превърнем войната от задната седалка в битка на Туистър с пръсти!  

 

туистър

Източник: Pinterest

 

На един лист нарисувайте импровизирано игрално поле за туистър - 4 редици на четири колонки, по една колонка във всеки основен цвят - зелен, червен, жълт, син. В ролята на зарчето може да бъде родителят, който не шофира, като задава различни цветове, без да гледа.

 

9. Торбичка със забавления за деца на път.

 

Торбичка за деца на път

 

"Стигнахме ли вече?", "А кога ще пристигнем?"

 

Ако ви е омръзнало от тези въпроси, ние ви предлагаме 2 в 1 - забавление и спасение - с нашата "Торбичка за деца на път"! В нея има книжка със задачи, един куп забавни игри за 1,2,3 или повече деца и възрастни, неща за оцветяване, вълшебни флумастри, стикери и още изненади.

 

Торбичката е налична само в електронния ни магазин и бройките са ограничени!

 

Вижте и "Торбичка за ГОЛЕМИ деца на път":

 

Торбичка за ГОЛЕМИ деца на път

 

А какви са вашите идеи и хитрини за успешно пътуване с деца?

 

 

Още по темата: 

10 игри за деца и родители на дълъг път - първа част

На дълъг път с деца - идеи и трикове за оцеляване

10 игри за деца и родители на дълъг път - втора част