RO EN

Из дневника на младия татко

Из дневника на младия татко

1 юни

Ура!!! Роди ми се син! Жена ми казва, че е пълно мое копие. Господи, така ли изглеждам?! Трябва да тръгвам, ще празнувам раждането с приятели.


7 юни

Днес сутринта жена ми каза, че е време да спра да празнувам. Спомена нещо за някакъв син и ми даде да подържа някакъв пакет. Даже не си спомням къде го сложих след това.


8 юни

Ура!!! Роди ми се син! Трябва да го отпразнувам с приятели. Но жена ми каза, че първо трябва да изгладя ей тази купчинка ританки.


12 юни

Все още гладя. Чувствам се като Пепеляшка. О, мила фейо, къде си? Ела и ме спаси!


15 юни

Феята дойде и ми донесе още ританки. Човек ще помисли, че го кърмим с бира това дете.


18 юни
На гости ни дойдоха мои роднини. Казаха, че синът ми е пълно мое копие и това трябва да се отпразнува.


24 юни
Дойдоха приятели, пийнаха бира и се повеселиха. За съжаление, не можах да се присъединя към тях, защото къпах бебето.


25 юни
Роднините си тръгнаха. Казаха, че и двамата ми синове приличат на мен, но този вляво – повече.


30 юни
Дойдоха приятелките на жена ми. Взеха ми детето от ръцете, за да му се порадват. Най-накрая малко свобода. Ще отида да погладя. После казаха, че бебето било пълно копие на майка си. Взех си сина. Не стига, че се кикотят глупаво, ами и приказките им идиотски.


5 юли
Докато жена ми ходи до магазина, синът ми се напишка и се разплака. Не посмях да го преобуя. Намерих изход от положението – започнах да го суша със сешоара. Жена ми се върна и ми заши един зад врата. Обидих се – аз се старая, а тя…


9 юли
Купих подарък на сина си. Радиоуправляем модел танк. Засега обаче детето е малко и затова ще си играя сам. Набелязал съм му още подаръци.


15 юли
Учих се да пера бодита. Получи ми се. Жена ми ме похвали и като награда ми позволи да пера и ританките.


19 юли
Снощи бебето спа много лошо. Постоянно се събуждаше и плачеше. Цяла нощ го носихме на ръце. Едва дочаках утрото. Най-накрая отивам на работа. Поне мъничко да си отдъхна.


23 юли
Докато перях, ми дойде една отлична идея. Предложих да прикрепим единия край на маркуча към сина ни, а другия да го пуснем директно в тоалетната и така да пестим от памперси. Жена ми не прие иновацията ми, според мен й стана криво, че не се е сетила първа.


30 юли
Днес учих сина ми да насочва струята. Или още не му се получава, или нарочно ме целеше. Успях ловко да я избегна, обаче жена ми каза, че сам ще си пера пердето. Добре, че още не е забелязала тапетите.


3 август
Според мен синът ми най-накрая усвои основите на точното пишкане – днес успя да уцели котката, и то право в муцуната. Радостта ми е малко помрачена от факта, че обля също и телевизора и списанието на жена ми. На мен самия ми се наложи два пъти да отскачам. Мисля си, че… (следващите записи са нечетливи поради голямо жълто петно).

Източник: http://www.inpearls.ruОще по темата:

9 прилики между служителите и децата

Из дневника на младата майка

Бележка на една домакиня до мъжа й

Спортове за майки


!Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание на този текст, в каквато и да е форма, без предварителното писмено съгласие на „Клевър Бук“ ООД.

Виж следващата новина
Как да възпитате в детето си интерес към четенето
Как да възпитате в детето си интерес към четенето


Съветите на Вадим Левин – детски писател и поет


1. Четете на детето дори когато то все още не може да говори. А когато започне само да се справя, запазете ритуала на „четене преди сън&ldquo...