ПРОТИВ

Ваканцията не планирам никакви учебни занимания, освен тези, които са ни задали от училище, като дори и тях не мисля много-много да натискам. В крайна сметка на 8 години най-важното е да се играе и да се учат нови неща, но чрез преживявания, а не чрез сгърбване над тетрадки и учебници. И не щеш ли, срещнах един неочакван проблем – искам да пусна дъщеря си на лятна занималня, но не успявам да намеря такава, в която да не се учи… Като питах организаторите, всички ми заявиха, че такива са изричните желания на родителите – да има учебни часове и да се покрива определен материал по официалната учебна програма… А според мен светът е много по-шарен и любопитен от този в „учебната програма“. Искам детето ми да знае какво е да си свободен и да се стреми към постигането на тази свобода. Рано или късно ще разбере, че за да се случи това, трябва доста да учи и да работи J

Какво е вашето мнение?

" />

ЗА и ПРОТИВ ученето по време на ваканция

ЗА и ПРОТИВ ученето по време на ваканция

Попитахме двама родители какво планират за детето си през лятната ваканция - ще учи ли, или по-скоро ще почива.

Вижте какво ни отговориха те и споделете вашето мнение:

Аз съм ЗА!

"Лятото е доста дълго – три месеца, и не виждам смисъл да губим това време.

Ако не учи през ваканцията, ще загуби всякакви работни навици, да не говорим, че ще забрави дори това, което вече е научил. Затова му избирам занималня, в която знам, че следобед ще отделят време за преговор и допълнителни учебни задания.

Също така лятото съм го определила за по-интензивно обучение по английски език. Езиците са нещо много важно и колкото повече и по-рано, толкова по-добре. Има достатъчно време за игра, нищо няма да му стане от 2–3 часа дневно уроци.

 

 

В началото на годината учителите се оплакват, че децата трудно влизат в крак с учебния процес, и не ми се иска това да се случва и с моето дете."

Анелия, майка на второкласник

Аз съм ПРОТИВ!

"Ваканцията не планирам никакви учебни занимания, освен тези, които са ни задали от училище, като дори и тях не мисля много-много да натискам.

В крайна сметка на 8 години най-важното е да се играе и да се учат нови неща, но чрез преживявания, а не чрез сгърбване над тетрадки и учебници.

И не щеш ли, срещнах един неочакван проблем – искам да пусна дъщеря си на лятна занималня, но не успявам да намеря такава, в която да не се учи… Като питах организаторите, всички ми заявиха, че такива са изричните желания на родителите – да има учебни часове и да се покрива определен материал по официалната учебна програма…

 

 

А според мен светът е много по-шарен и любопитен от този в „учебната програма“.

Искам детето ми да знае какво е да си свободен и да се стреми към постигането на тази свобода. Рано или късно ще разбере, че за да се случи това, трябва доста да учи и да работи :)))"

Ива, майка на второкласничка

Какво е вашето мнение?

 

Още по темата:

ЗА и ПРОТИВ дългата лятна ваканция

Защо за децата е по-важно да играят, отколкото да ходят на организирани занимания

По-малкото игра води до повече психологически проблеми при децата ни