4 важни причини да станеш учител

4 важни причини да станеш учител

Учителстването е повече от работа. То е призвание. То е непрекъснато изненадваща комбинация

от изтощително тежка работа и екзалтиращи успехи. Най-добрите учители са такива не защото са

много добре заплатени. Ето най-важните четири причини да се присъедините към нашите редици

и да намерите ВАШАТА класна стая.

 

1. Енергизиращата среда:

Буквално е невъзможно да скучаете, докато преподавате. Вашият мозък е непрекъснато ангажиран с решаването на ежедневни проблеми, с които не сте се сблъсквали преди това. Учителите се учат цял живот. А невинният ентусиазъм на учениците ни поддържа млади и ни припомня да се усмихваме дори през най-тежките моменти.

 

2. Нематериалните награди:

Повечето учители се мотивират? от малките радости, които съпътстват работата с децата. Ние ценим смешките, които хлапетата казват, забавните неща, които правят, въпросите, които задават и историите, които пишат. Имам кутия, пълна с малки спомени, които учениците са ми подарявали през годините – картички за рожденния ми ден, рисунки, малки подаръчета – израз на тяхната привързаност. Прегръдките, усмивките и смехът ми помагат да продължавам и ми припомнят защо всъщност станах учител.

 

3. Вдъхновяваме учениците

Всеки ден, когато се изправяме пред учениците казваме думи, които могат да оставят трайно впечатление у тях. Сигурно всеки от нас си спомня нещо позитивно или негативно, казано от началния му учител – нещо, което се е загнездило в ума му и е формирало определена гледна точка. Когато впрегнем цялата си личност и професионални умения в класната стая, това, което постигаме е, че вдъхновяваме учениците и моделираме техните млади и жадни съзнания.

Това е свещеното доверие, с което разполагаме като учители и определено е една от най-позитивните страни на учителстването.

 

4. Приносът към обществото

Повечето учители стават такива, защото искат да променят нещо в света около тях. Това е благородна и смела цел, която човек непрекъснато трябва да си припомня. Независимо от предизвикателствата, с които се сблъскваме в класната стая, нашата работа наистина е важна за учениците, техните семейства и бъдещето. Нека даваме най-доброто на всеки ученик и да го гледаме как се развива. Това е най-големият подарък за нас.

 

Вижте полезни продукти за учители:



Oще от поредицата:

8 неща, които хората не разбират за работата на учителя

Най-добрите учители, които познавам

Правила за класната стая

 

20 отстъпка