10 отвратителни неща, които само една майка би направила

10 отвратителни неща, които само една майка би направила


Когато станете родители, се налага да вършите неща, които никога не сте си представяли, че ще правите. Достатъчно лошо е, че трябва да бършете дупето на някого за поне 2 години и половина, но дали сте си представяли àко върху дрехите си?

Знам, че има и много татковци, които помагат. Просто майките като че ли са тези, които най-често извършват тези гаднички дейности. Сякаш телата ни еволюират и нюхът и рефлексите ни за повръщане си вземат отпуск.


Ето 10 неща, които са доста отвратителни, но ние майките (и някои страхотни татковци) ги правим, без да се оплакваме:


1.  Бършем сополи с голи ръце. И след това избърсваме ръцете си в дънките. А какво друго да направим, след като нямаме кърпичка под ръка?


2.  Подушваме разни неща, за да разберем какви точно са те. Това „àко“ ли е? Ти повърна ли току-що? Няма друг начин да се разбере.


3.  Бъркаме с ръце в тоалетната – независимо дали водата е пусната. Този биберон няма да изскочи сам от водата.


4.  Помирисваме нечие дупе. Най-лесният начин да определиш дали някой е напълнил памперса е да доближиш плътно лицето си до него и да поемеш дълбоко въздух. Мда, „àко“ е.


5.  Носим си дрехите с петна от повръщано. Да, знам, че имам повърнато на тениската. Аз също го помирисвам. Но не виждам смисъл да се преобличам, след като след 20 минути и на новата ми блуза ще ѝ се случи същото.  


6.  Бъркаме в нечий чужд нос. „Нека да извадя „пипето“ от носа ти“ е фраза, която доста често се произнася в дома ми. След като виждам някакви неща там вътре, аз просто трябва да ги извадя навън. И това ни най-малко не ме отвращава (Когато говорим за децата ми, разбира се. Ако забележа нещо подобно, когато ми дойдете на гости, обещавам, че няма да вадя нищо от носа ви.)


7.  Позволяваме на децата си да повръщат върху нас.  Веднъж синът ми беше болен и започна да повръща върху мен. Аз просто си седях там и го прегръщах. Бързо се придвижих към банята преди втория рунд, но нито за минута не го отблъснах от мен. Прегръщах го и му позволявах да ми оповръща блузата, защото той се нуждаеше от утешение толкова, колкото аз от нова тениска.


8.  Проучваме изпражненията.  Цветът, количеството, консистенцията... Тези неща ни казват много за стомахчетата на нашите деца, така че е важно да го правим. Също така ни дава информация за това, което са яли последно. Ха, виждам боровинките, които хапна на закуска!


9.  Почистваме лицата им със слюнката си. Работи почти толкова добре, колкото и мократа кърпичка.


10.  Хващаме тяхната нежелана, полусдъвкана храна с шепи. „Ауу, гадост, не го искам!“ – и се навеждат и плюят в ръцете ви, преди да успеете да им подадете салфетка. Не мога да си обясня защо моята ръка е техният любим избор за изхвърляне на отпадъци. 


Има и още, но това са най-ярките и обикновено смущаващи страничните наблюдатели дейности на всяка майка (и някои страхотни татковци :)).


Източник: http://loveandmarriageblog.com/10-disgusting-things-mom/

 

 

Още по темата: 

Какво толкова ще им стане ако ги оставиш сами за 5 минути?

10-те (неочаквани) ползи от това да си родител

Трагедия със солети в 10 действия

20 причини, заради които (понякога) харесвам шефа си повече от детето си