10 признака, че да си майка, всъщност означава да си супергерой

10 признака, че да си майка, всъщност означава да си супергерой

1. Създаваш човешки същества.

Не искам да омаловажавам ролята на мъжа в тази работа, но да отгледаш дете в корема си и после да преживееш появата му на бял свят, ми изглежда съвсем като супергеройство.

 

2. Виждаш в бъдещето.

Вярно, че е само няколко секунди, но важното е, че преди всички успяваш да усетиш, че детето ти ей сега изпробва законите на гравитацията, и то с главата надолу. Наясно си с всеки негов следващ ход, преди то самото да го знае.

Ако разполагаше с повече време, можеше да отвориш телефон и да ясновидстваш, но да бъдем откровени – ако имаше повече време, по-скоро щеше да си вземеш душ или пък може би, само може би, щеше да си измиеш зъбите.

 

 

3. Имаш свръхестествени рефлекси, които, съчетани със суперсила №2 по-горе, ти позволяват да осуетяваш неопределено количество бедствия на ден. Можеш да хванеш детето си посред полет към пода, да предотвратиш обърсване на мазни ръце в току-що облечени дрехи за излизане.

Същите тези рефлекси са спасили детето ти и телефона ти от множество неприятни приключения, свързани с тоалетната. Най-вероятно ще можеш и да уловиш летяща муха с китайски пръчици, но не искаш да се фукаш.

 

4. Оцеляваш с минимален сън, и то с години, при това, без да се превърнеш в суперзлодей. Е, освен понякога.

 

5. Твоите хранителни нужди по някакъв чудодеен начин се покриват от изядените остатъци от солети и последните 2 лъжички пюре, обрани от стените на бурканчето. (Няма да споменаваме обаче за безкрайната вина, която изпитваш, че храниш детето си с тези боклуци, НО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ЯДЕ!)

 

 

6. Имаш свръхестествен слух.

Не само че нощем чуваш обръщането на детето в съседната стая, но можеш да чуваш и ТИШИНАТА. Както знаем, тишината в едно домакинство с малки деца е възможно най-тревожният звук.

 

7. Докато сме на темата за свръхестествените сетива, ти можеш да подушиш пълния памперс на децата си от 15 метра.

 

8. Можеш да се занимаваш с поне 8 неща едновременно, приличайки на побеснял октопод. Нямам какво да добавя тук.

 

9. Можеш да спреш идваща кола само с поглед.

Това е особено валидно, когато пресичаш по пешеходна пътека, което, признавам, може и да помага донякъде. По-добре е да не се пробва на друга част от улицата.

 

 

10. Сърцето ти вече е извън тялото ти, а ти още си жива!

Това е нещо, което не ти обясняват, когато те изписват след раждането, както и при последващото посещение на личния ти лекар, но неясно как съвсем скоро сърцето ти се разхожда край теб, прескача дупки и души всички цветя по пътя към парка. Всеки, който може да оцелее със сърце извън тялото си, ТРЯБВА да е супергерой.

 

Със специалното разрешение на автора: Емили Рамирез - майка на неуморно хлапе, което обикновено рови из боклука, язди котката и яде пастели. Тя списва забавния блог за родителството Hold Me, Don't Hold Me, където описва успехите и неуспехите си в отглеждането на сина си. 

 

 

Още по темата:

Към майката с повече от едно деца - сега вече те разбирам

10 неща, които ми се ще да знаех, преди да стана родител

С 3 деца на море - изживяването в цифри