RO EN

10 признака, че да си майка, всъщност означава да си супергерой

10 признака, че да си майка, всъщност означава да си супергерой

1. Създаваш човешки същества.

Не искам да омаловажавам ролята на мъжа в тази работа, но да отгледаш дете в корема си и после да преживееш появата му на бял свят, ми изглежда съвсем като супергеройство.


2. Виждаш в бъдещето.

Вярно, че е само няколко секунди, но важното е, че преди всички успяваш да усетиш, че детето ти ей сега изпробва законите на гравитацията, и то с главата надолу. Наясно си с всеки негов следващ ход, преди то самото да го знае.

Ако разполагаше с повече време, можеше да отвориш телефон и да ясновидстваш, но да бъдем откровени – ако имаше повече време, по-скоро щеше да си вземеш душ или пък може би, само може би, щеше да си измиеш зъбите.


3. Имаш свръхестествени рефлекси, които, съчетани със суперсила №2 по-горе, ти позволяват да осуетяваш неопределено количество бедствия на ден. Можеш да хванеш детето си посред полет към пода, да предотвратиш обърсване на мазни ръце в току-що облечени дрехи за излизане.

Същите тези рефлекси са спасили детето ти и телефона ти от множество неприятни приключения, свързани с тоалетната. Най-вероятно ще можеш и да уловиш летяща муха с китайски пръчици, но не искаш да се фукаш.


4. Оцеляваш с минимален сън, и то с години, при това, без да се превърнеш в суперзлодей. Е, освен понякога.


5. Твоите хранителни нужди по някакъв чудодеен начин се покриват от изядените остатъци от солети и последните 2 лъжички пюре, обрани от стените на бурканчето. (Няма да споменаваме обаче за безкрайната вина, която изпитваш, че храниш детето си с тези боклуци, НО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ЯДЕ!)


6. Имаш свръхестествен слух.

Не само че нощем чуваш обръщането на детето в съседната стая, но можеш да чуваш и ТИШИНАТА. Както знаем, тишината в едно домакинство с малки деца е възможно най-тревожният звук.


7. Докато сме на темата за свръхестествените сетива, ти можеш да подушиш пълния памперс на децата си от 15 метра.


8. Можеш да се занимаваш с поне 8 неща едновременно, приличайки на побеснял октопод. Нямам какво да добавя тук.


9. Можеш да спреш идваща кола само с поглед.

Това е особено валидно, когато пресичаш по пешеходна пътека, което, признавам, може и да помага донякъде. По-добре е да не се пробва на друга част от улицата.


10. Сърцето ти вече е извън тялото ти, а ти още си жива!

Това е нещо, което не ти обясняват, когато те изписват след раждането, както и при последващото посещение на личния ти лекар, но неясно как съвсем скоро сърцето ти се разхожда край теб, прескача дупки и души всички цветя по пътя към парка. Всеки, който може да оцелее със сърце извън тялото си, ТРЯБВА да е супергерой.

 

Със специалното разрешение на автора: Емили Рамирез - майка на неуморно хлапе, което обикновено рови из боклука, язди котката и яде пастели. Тя списва забавния блог за родителството Hold Me, Don't Hold Me, където описва успехите и неуспехите си в отглеждането на сина си. 

СМЯХ карти с животни, професии и спортове
СМЯХ карти с животни, професии и спортове

Цена: 23,70 лв.

Нова цена: 16,50 лв.

Купи сега


Още по темата:

Към майката с повече от едно деца - сега вече те разбирам

10 неща, които ми се ще да знаех, преди да стана родител

С 3 деца на море - изживяването в цифри

Купи поредицата ''Бъди'' с 20% отстъпка
Купи поредицата ''Бъди'' с 20% отстъпка

Цена: 35,70 лв.

Нова цена: 28,50 лв.

Купи сега
Училище за детективи 1
Купи сега

!Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание на този текст, в каквато и да е форма, без предварителното писмено съгласие на „Клевър Бук“ ООД!

Виж следващата новина
Конкурс
Конкурс "Мамини приказки"


Едва ли има майка, която не чете или не разказва приказки на децата си. Много често дори си измисляме наши, собствени. Бихме искали да прочетем вашите приказки и да ги споделим с читателите ни.