Бележка от една домакиня до мъжа й

Бележка от една домакиня до мъжа й

До мъжа, чиято жена „по цял ден си стои вкъщи с детето“, а не работи от сутрин до вечер като него.

Когато ми завиждаш, моля те, имай предвид следното:


1) Докато си на работа, не трябва да следиш непрекъснато колегата си, за да не напъха в устата си кламер, да не пълзи по масата и да не рисува по тапетите.


2) Спокоен си, че колегата ти ще обядва, без да се налага да бършеш след него разлятата супа по пода. И не вярвам, че ще се опита да ти направи ПФФФ в лицето с пълната уста.


3) Ако решите заедно да излезете в обедната си почивка, то колегата ти ще се облече сам и няма да се налага да напъхваш неспирно мърдащите му пръсти в ръкавиците, непослушните му крака в ботушите, а въртящата се наляво-надясно глава – в шапката.


4) Ако излезете на улицата, едва ли колегата ти ще се пльосне в първата локва, защото нещо си го засегнал. Не вярвам и да се наложи да му переш дрехите след това.


5) Ако по стечение на обстоятелстата си отишъл до магазина с колегата си, той със сигурност няма да те врънка да му купиш всяко нещо, което се изпречи пред очите му, обещавайки, че ще си яде кашата и ще слуша. И няма да ти се наложи да измисляш 1 милион довода, за да избегнеш поредното купуване на безполезна играчка.


6) Ако колегата ти се умори, няма да е нужно да го носиш на ръце обратно до офиса, докато той хленчи и размахва ръце и крака във всички посоки.


7) На работа не ти се налага непрекъснато да правиш на колегата си забележки: „Не си бъркай в носа!“, „Не си трий ръцете в сакото!“, „Не си смучи палеца!“. А дори и да прави всички тези неща, той си има майка, нека тя да се черви заради него!


8) Едва ли колегите ти плачат често и без видима причина. Дори да е така, не си длъжен да ги успокояваш.


9) В офиса не съществува явлението „следобеден сън“. А ако го имаше, то ти сам би подремвал, вместо да приспиваш колегата си, люлеейки го на ръце, докато не се унесе в сладък сън.


10) Не трябва да разтребваш разхвърляните от колегата ти из целия офис химикалки и листове.


11) Твоят колега едва ли отговаря с НЕ на всяко твое предложение.


12) Не трябва да му напомняш да се изпишка. Но дори да се заплесне и изпусне, не се налага ти да му чистиш.


13) Никой не те кара, като си свършиш работата, да почистиш целия офис и да сготвиш обед и вечеря за всички.


14) И още: работата, това е мястото, от което можеш да си тръгнеш и да си отидеш ВКЪЩИ.


Излиза, че офисът много прилича на рай! Така че на кого му е по-трудно – на мъжа, който работи, или на майката, която си стои вкъщи? Ако вземем предвид всичко, то жената с дете от 0 до 5 години работи 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, и то без право на отпуск!


Единственият, но много важен минус на работата е, че едва ли на колегата ти ще му хрумне да те прегърне през коленете, проникновено да те погледне в очите и нежно да ти каже: „Ти си моята най-любима мама на света!“.

Източник: http://www.april-journal.comОще по темата:

13 неща, които хората без деца никога не трябва да казват на тези с деца 

Какво трябва да простите на приятелката си, която е отдавна в майчинство

6 причини да имам 6 деца

10 причини родителството да е най-тежката работа на света