Декларация за политиката по управление на околната среда Защото е важно какво ще оставим за нашите деца

Декларация за политиката по управление на околната среда  Защото е важно какво ще оставим за нашите деца

Издателство Клевър Бук е създадено през 2010 година, с много смелост и любов. Предметът на дейност е: Идея, илюстрация и дизайн на книги и игри за деца, книгоиздаване и дистрибуция. Организиране и провеждане на събития с деца.

 

Ние от КЛЕВЪР БУК разработихме, внедрихме и поддържаме система за управление на околната среда, покриваща изискванията на стандарт EN ISO 14001:2015. Използват се правила и процедури, за да осигурим правилното управление на аспектите на околната среда и въздействията от нашата дейност, да намалим и контролираме замърсяванията, за да постигнем очакванията си за непрекъснато подобрение.

 

Ние от КЛЕВЪР БУК се ангажираме да поддържаме съответствие с приложимото законодателство и договорните изисквания, а където е практически и икономически обосновано, да ги надвишаваме.

 

Използваме безопасни за децата и екологични бои, лакове, хартии и картони в нашите продукти.

 

Ние ще поддържаме тази политика, като:

  • Прилагаме принципа на „нулева толерантност“ спрямо всички отклонения от изискванията. Този принцип се изразява в това, че за нас няма приемливо замърсяване на околната среда.
  • Комуникираме и консултираме честно и открито с нашите служители, подизпълнители, партньори, клиенти и държавни институции относно същността на нашия бизнес, опасностите и взаимодействията с околната среда.
  • Поддържаме и непрекъснато подобряваме всички аспекти на резултатността спрямо околната среда чрез прилагането и контрола на необходими правила.
  • Ангажираме се да осигурим всички необходими ресурси за осъществяването на тази политика.
  • Поставяме ежегодни показатели, цели и задачи, които са в съответствие с тази политика.

 

 

КЛЕВЪР БУК се ангажира да преразглежда тази политика при промяна на законодателството и другите приети изисквания поради организационни промени или поради други обстоятелства, които могат да влияят на нейната адекватност. Прегледът ще бъде извършван по време на регулярните срещи на ръководството.

 

Ние от КЛЕВЪР БУК имаме амбицията да запазим постигнатото дотук и да го надградим, използвайки професионализма и  креативността на нашия екип.

 

 Декларация за политиката по управление на околната среда