Децата ви искат куче - да подпишат договор тогава!

Децата ви искат куче - да подпишат договор тогава!

„Мамо, хайде да си вземем куче, моля те!“ – колко пъти сте го чували – пет, десет, повече?

Някои от нас устояват, някои не, а ето какво е направил един баща, който не иска да вземе куче, но ще го направи.

При няколко условия:

 

"Семеен договор за КУЧЕ

Можем да вземем куче, ако всички от семейството се съгласят на следните неща:

1. Татко никога няма да трябва да чисти кучешко ако. Никога. Кучешкото ако се чисти от децата най-малко 3 пъти седмично, като качеството на чистене се одобрява от татко.

2. Кучето трябва да е отлично обучено да ака в градинката отстрани (камъните до оградата на Барбара). Всички членове от семейството се съгласяват, че не трябва да има/и няма да се толерира никакво кучешко ако на предната или задната част от градината.

3. Кучето трябва да е много малко. Желано тегло 4,5 кг. 7 кг.

4. Кучето не пуска косми. Изобщо.

5. Кучето не пуска слюнки и няма течащ нос. Всички страни на договора се съгласяват, че кучетата, които се лигавят и мокрят, са отвратителни.

6. Кучето не драска пода. Татко не се интересува как това ще се осъществи – дали ще се режат ноктите, ще му се слагат ботуши, ще му се отрежат краката и т.н. варианти. Всички страни се съгласяват, че кучето няма да драска пода.

7. Татко никога няма да къпе кучето. Също така, ако татко реши, че кучето мирише, дете ще трябва да изкъпе кучето в рамките на 24 часа от уведомлението.

8. Ако кучето изцапа или причини мръсотия в къщата, която мръсотия не може да бъде отстранена с безвредни препарати, то ще бъдат вкарани в употреба вредни химикали с цел премахването на петна и/или миризми.

9. Татко има неоспоримо и неограничено право на вето върху името на кучето.

10. Кучето няма право да получава органик, гурме или каквато и да е специална кучешка храна. Всички страни се съгласяват, че обикновената кучешка храна си е съвсем подходяща.

11. Никога не се отнасяме към кучето като към дете или брат/сестра. Всички страни се съгласяват, че кучето си е куче.

12. Кучето не е назовано поименно в семейната коледна картичка. Също така, ако има снимка на кучето на коледната картичка, то това трябва да е по-скоро инцидентно, т.е. кучето да не е основният обект на снимката.

13. Децата обещават, че никога няма да разлюбват или да се отегчават от кучето. Всички страни се съгласяват, че кучето е основна отговорност на децата, докато е живо.

 

Прочетено и одобрено.

Ейми                                                                  Джесика

Кейси                                                                 Саманта"

 

 „Епилог: 2 седмици след подписването на договора се сдобихме с 3-годишна болонка от приют. Тя тежеше 7 кг, имаше хигиенни навици и не пуска лиги или сополи. Нарекохме го Кершо (не се наложи да упражня правото си на вето). Оттогава минаха 2 години и децата (сега 12, 13 и 15) се справят доста добре с ангажиментите си към него. Кершо яде суха храна от магазина и досега не е създал никаква бъркотия, която да е наложила употребата на вредни химически препарати. Всички (включително татко) обожават кучето, което е прекрасно допълнение (макар и непълноправен член!) на семейството."

 

Източник: https://www.reddit.com/r/mildlyinteresting/comments/4uv7my/dog_contract_created_by_reluctant_dad/

 


Още по темата:

20 прилики между децата и кученцата

Как се облича момиче - инструкции за татковци

Отговорът на Бащата Панда



!Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание на този текст, в каквато и да е форма, без предварителното писмено съгласие на „Клевър Бук“ ООД!