Една майка отговаря на своя син - тийнейджър

Една майка отговаря на своя син - тийнейджър

Арън е на 13 години и вече успява да изкарва пари чрез You Tube. Този успех го кара да заяви в социалните медии, че вече няма нужда да прави това, което му казва майка му.

 

Вижте отговора на майката Естела:

 

„Скъпи Арън,

Тъй като явно си забравил, че си все още само на 13 години и че аз съм ти родител, и не искаш повече да бъдеш контролиран от мен, мисля, че е време да получиш урок по независимост.

Ти ясно заяви, че вече сам печелиш парите си, следователно спокойно можеш да ми платиш нещата, които съм ти купила през годините.

И още – ако искаш да смениш крушката в стаята си или да ползваш интернет, ще трябва да плащаш своя дял от семейните разходи.

Ето и сметката ти:

Наем – 430 долара.

Ток – 116 долара.

Интернет – 21 долара.

Храна – 150 долара.

Също така ще трябва сам да изхвърляш кошчето си за боклук в понеделник, сряда и петък, както и да почистваш стаята си с прахосмукачка през тези дни. Ще трябва да чистиш банята си веднъж в седмицата, сам да си приготвяш храна и да оправяш кухнята след себе си. Ако не успяваш да се справяш с всичко това, ще ти удържам 30 долара такса за камериерски услуги за всеки ден, в който се налага аз да го върша вместо теб.

Ако прецениш, че е по-добре отново да си ми дете, а не съквартирант, може да предоговорим условията.

С обич,

мама“.

 

Какво мислите за това писмо?

 

Източник: www.essentialkids.com.au

 

 

Още по темата:

Най-ценният ми родителски похват

Страшна ли е родителската любов

Могат ли да издържат децата ни 8 часа без устройство?