Как да учим у дома - за деца от 4 до 6 години

Как да учим у дома  - за деца от 4 до 6 години

Колкото и да е хубаво при баба и дядо, или на море с мама и татко, есента наближава и с нея и тръгването на детска градина.

Ако искате лека-полека да подготвяте детето за това, което предстои, можете да разгледате нашите предложения за игри, които тренират наблюдателностталогикатаконцентрациятавъображението. А за да не се отдалечат съвсем от учебния материал, не сме забравили числата и буквите.

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 3 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното.

 

Карти+книжка „БЪДИ ЗДРАВ!“

С игрите в тези карти подсказваме на детето различните начини, по които може да се грижи за тялото и ума си.

Говорим за храненетохигиенатадвижениетолюбимите занимания, показваме различни упражнения за тялото и за ума, методи за отпускане и почивка. Чрез забавни илюстрации и игри детето повтаря и запомня важни неща, които го правят по-здрав.

 

Вижте повече за "БЪДИ ЗДРАВ" ТУК.

 

"Умни игри за най-малките" – активни карти с изтриваем маркер за 4-5 год. деца

Детето развива наблюдателността и логиката си, различава противоположности и размери, подобрява моториката си.

Играейки, детето научава нови неща за формите и пространството, буквите, числата.

 

 

Вижте повече за " Умни игри за най-малките " ТУК.

 

Образователни карти „Азбуката“ - подходящи за деца, която вече проявяват интерес към буквите и сричките.

Тази кутия съдържа 52 карти: 30 карти с буквите от българската азбука, 8 карти с повтарящи се гласни и 14 карти с лесни срички и пъзелчета на гърба.  Децата могат да учат буквите и да съставят думи.

Вижте повече за образователните карти „Азбуката“ тук.

 

Образователни карти „Числата“ - подходящи за деца, която вече проявяват интерес към цифрите.

Кутията съдържа 52 карти: 21 карти с числата от 1 до 20, 11 карти с математическите знаци, 10 карти с повтарящи се цифри от 0 до 9 и 10 карти с уравнения и отговори. Децата учат числата, съставят уравнения и ги решават с лекота.

Вижте повече за образователните карти „Числата“ тук.

 

Домино с букви и Домино с цифри – подходящи за семейни игри

Домино с букви - съдържа 58 плочки домино, върху които има букви от българската азбука, животни, започващи с тези букви, както и допълнителни бонус плочки. Комплектът включва мини илюстриран плакат с българската азбука. Детето научава буквите, развива асоциативността и логиката си. 

Домино с цифри - съдържа 58 плочки домино, с които децата могат да играят и учат цифрите от 0 до 9, да развиват асоциативното мислене, логиката  и съобразителността си. За по-напредналите, комплектът включва и задачи със събиране и изваждане.

 

Карти и книжка за игра и дискусия „Емоциите“

А защо не използвате времето заедно за разговори и обсъждане на тревожни за детето ситуации? Картите са създадени, за да стимулират детето да споделя своите чувства. В комплекта има 30 карти от нормален картон (вместо 15 от дебел, пресован картон, както са в старото издание) -  10 карти със ситуации, 10 карти с емоции и 10 карти с възможни действия.

Приложена е и книжка, с едър, лесно четим шрифт, в която детето още веднъж може да прочете за чувствата и различните реакции.

 

 

 

Още по темата:

Как да учим у дома - за деца от 1 до 3 години

Как да учим у дома - за деца в 1 клас

Как да учим у дома - за деца във 2 клас