Как един учител вдъхнови учениците си преди изпита

Как един учител вдъхнови учениците си преди изпита

В края на всяка година учениците навсякъде по света се изправят пред стресиращи контролни, класни и изпити. Особено важни и съответно натоварващи са матурите.

 

Но един страхотен начален учител е направил нещо, с което да окуражи децата, които преминават за първи път през това преживяване. Чандни Лангфорд е учителка в пети клас в училище в Ню Джърси. За да помогне на учениците си, преди самия изпит тя е написала с изтриваем маркер лично послание на всеки чин. Да не пренебрегваме и факта, че е оставила и понички за всяко дете :)

 

 

„Йовари, не казвам, че ще е лесно, но ще си струва! Дай най-доброто от себе си!    Твоите учители  #развивайумаси“

 „Иш, знам, че този изпит е първи за теб. Използвай всичко, което сме учили, и развивай ума си!  Твоите учители  #развивайумаси“

 

Някои от пожеланията са: „Развивай ума си“, „Ученето е твоята суперсила!“. Всяка бележка е съобразена с личните особености на детето и се опитва да му подскаже как да преодолее евентуални затруднения.

 

добрият учител

 

„Лиз, запомни, че няма лесен път към успеха! Ще трябва да се потрудиш! Ти можеш да го направиш!  Твоите учители #развивайумаси“

 

Жестът може да изглежда малък, но е един чудесен пример за учител, който е точно това, от което децата се нуждаят – човек, който не само ги обучава, но и окуражава. Осигурява им подкрепата, която да ги вдъхновява и мотивира. Това е, което определя истинския учител.

 

най-добрият учител

 

Източник

 

 

Още по темата:

 Какво казва един учител преди матурите

Петте СУПЕРСИЛИ на учителите

Най-важният урок