RO EN

Какво да правим с децата през лятото - седмица 2

Какво да правим с децата през лятото - седмица 2

Понеделник

Отидете в нов парк, в който да покарате любимите си тротинетки/велосипеди. Останете до късно, седнете на заведение или хапнете на пейките носените от вас сандвичи.

 

Вторник

Играйте семейна игра – домино, карти и т.н. Звучи елементарно, но колко пъти месечно всъщност го правите? Децата имат нужда да им показваме, че общуването и играта без устройства е дори по-вълнуваща. Да не говорим колко нови неща научават, докато общуват с нас и се опитват да ни настигнат (и дори победят).

 

Сряда

Поканете си гости – и по-точно поканете приятели на децата ви. Не се опитвайте да направлявате как прекарват времето си, оставете ги да се развихрят, а вие се намесвайте само в 2 случая – непреодолим спор или неутолим глад.

 

Четвъртък

Денят за пицаааа! Направете си пица – лесно и вкусно, само с материали, които вие сте избрали, и с неоценимата помощ на малките готвачи около вас. Ето една елементарна рецепта:

2 чаши брашно (пробвайте лимецовото – то има ядков вкус и става хрупкаво)

150 мл вода + 2-3 лъжици зехтин

1 ч. л. бакпулвер

Вие изберете добавките и соса. Още здравословни рецепти можете да откриете в картитеАз готвя здравословно с мама“.

Задължително включете децата в процеса – забъркването на тестото, разточването, украсяването на готовите блатове.

 

Петък

Направете си портрети. Застанете едни срещу други и започнете да се рисувате. Гарантираме ви забавление и незабравими спомени – само трябва да надпишете готовите рисунки и да ги приберете на подходящо място.

 

Събота

Заедно подредете играчките и преценете кои са твърде „бебешки“ за порасналите умници. Намислете си на кого ще ги подарите и старателно ги отделяйте в кутия/кашон. Хубавото на това занимание е, че децата ви ще преоткрият някои отдавна забравени играчки и цяла вечер ще се забавляват с тях. Да не говорим за „олекотяването“ на шкафовете.

 

Неделя

Винаги може да следвате съвета ни от Седмица 1. Но ако решите все пак да разнообразите, планирайте и проведете един истински ВОДЕН ден. Отидете на басейн или на къща с двор, в който да осигурите течаща вода за пръскане. В краен случай винаги може да напълните с вода бутилки от веро или минерална вода и да ги дадете в ръцете на децата си на площадката. Могат да се пръскат, да „пишат“ по земята или да рисуват по блока – стига, разбира се, да не смущават хората около тях. Спомнете си каква веселба падаше с тези бутилки едно време и се включете.

Торбичка за деца във ваканция
Торбичка за деца във ваканция

Цена: 41,88 лв.

Нова цена: 29,90 лв.

Купи сега
Домино с букви
Купи сега


Още по темата:


Плажни игри #1 Кораб-бряг

Идеи и хитрини за деца на дълъг път

Какво да правим с децата през лятото-седмица 1

 

Торбичка със забавления за ГОЛЕМИ деца на път
Купи сега
Мозъчни битки
Купи сега

 

 

Виж следващата новина
Семейната почивка прави децата щастливи дълго време след нея
Семейната почивка прави децата щастливи дълго време след нея


Научно доказано е: семейната почивка прави децата щастливи дълго след като е приключила


 


Независимо дали запазвате самолетни билети или хотел, вие винаги внимателно обмисляте бюджета за предстоящото семейно пътуване. Но има нещо безценно, за което най-вероятно рядко се сещате:


Изследванията показват, че семейните почивки са нещо изключително важно за децата ни. Те ги правят по-щастливи и помагат за изграждането на стабилни отношения, създават незабравими спом