Думите на един учител преди матурите

Думите на един учител преди матурите

 

"Мили ученици,     


Следващата седмица ще преминете изпитите за външна оценка на учебната подготовка по математика и четене. Знам колко упорито работихте, но има нещо много важно, което трябва да знаете:


Тези изпити не могат да оценят всичко това, което ви прави специални и уникални. Хората, които съставят тестовете и оценяват резултатите, не познават всеки един от вас така, както аз ви познавам, и още по-малко така, както ви познават близките ви.


Те не знаят, че някои от вас говорят два езика, че обичате да рисувате или да пеете. Не са виждали колко хубаво танцувате.

Те не знаят колко добри приятели сте, как смехът ви може да озари и най-мрачния ден и как се изчервявате, когато се засрамите :)  

Не знаят, че спортувате, че се тревожите за бъдещето, че понякога помагате на малките си братя или сестри с домашните – не знаят, че сте грижовни, мили, внимателни и как всеки ден се стараете да бъдете възможно най-добри.


Оценките, които ще получите от тези изпити, ще ви покажат нещо, но то няма да е всичко.

Има много начини да сте умни.

Вие СТЕ умни!

Вие сте ДОСТАТЪЧНО добри!

Вие сте светлината, която озарява деня ми!

Така че докато се подготвяте за изпита и докато попълвате отговорите, не забравяйте, че няма тест, който да измери всички удивителни и страхотни неща, които ви правят такива, каквито СТЕ!


С обич,

Лиз Браун


17 април 2015 г."


letter

 


Още по темата:

Любими учителски реплики

10-те топ неща, които родителите биха искали от учителите

8 неща, които хората не разбират за работата на учителя


!Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание на този текст, в каквато и да е форма, без предварителното писмено съгласие на „Клевър Бук“ ООД!