Какво казват Fox Book Cafe за книжката "Най-хубавият рожден ден"

Какво казват Fox Book Cafe  за книжката "Най-хубавият рожден ден"

Епизод 7 „Най-хубавият рожден ден“

 

„Най-хубавият рожден ден“ на издателство „Клевър бук“ е много специален за 3 от нашите деца! Сава, Антония и Йоана са рожденици през месец ноември и решихме да ги изненадаме с любима тяхна книга. Радваме се, че с този епизод ще споделим празника с всички деца, които слушат подкаста!

За съжаление, обстановката не позволи да празнуваме както други години. Все пак с малко повече изобретателност, с късмет времето да е приятно и благодарение на голямото ни семейство, успяхме да направим 6-я рожден ден на Антония и Йоана специален. Изпъстрихме деня им с любими за тях преживявания. Слушането и разглеждането заедно на „Най-хубавия рожден ден“ беше едно от тях. А какви изобретателни идеи за детски рождени дни прилагате вие?

Идеи за разговор

  • Какво значи нещо „да се прави както трябва“? По какво се различават животните в правенето на неща? Кой как рисува?

  • Иска ли Бобърчо помощ от приятелите? Колко важни са за него рецептите, плановете и подготовката?

  • Какво значи да избухнеш? Какво накара Бобърчо да избухне? Вие бихте ли яли такава торта? Какво бихте променили?

  • Какво разстрои Бобърчо след като все пак успя да направи сам перфектната торта?

  • Какво се случи с перфектната торта? Кой я изяде?

  • Кое е най-важното за празника според Бобърчо? А в края на историята?


                   

 

Бобърчо все пак получи перфектен рожден ден. А какъв е вашият перфектен празник?

План за празненството:

Използвах книгата, за да планираме заедно рождения ден.

Къде да се съберем?

Искаха в детски клуб, което не беше възможно, затова обсъдихме какви други варианти има. Говорихме и за списъка с гости и че могат да поканят децата от училище в събота или да празнуват с тях в понеделник, избраха второто. Сякаш книгата и въобще концепцията да обсъдим от рано плана за празника, много помогна да не се разочароват от тазгодишните ограничения.

Разбира се, обсъдихме и как си представят тортите. Йоана направи рисунка на украсата, а Антония – 3D макет - Мартин подходи артистично и докато момичетата творяха, а аз се залисах около тях, украси ръцете и дрехите си с флумастри.



                       

 

Спомени:

Разказах им как празнувахме първия им рожден ден – на поляна в Южния парк. Останали са ми чудесни спомени и искрено се наслаждавах да им споделя как мина деня тогава.

Те много питаха как сме планирали деня, те самите колко са се радвали, кой е бил поканен, какви подаръци са получили (до там не помнех :)). Знаят, че са родени преждевременно и че празнуваме 2 рождени дни на всяка – вторият е в деня, когато се прибраха у дома – 20 и 23 декември 2014. Много обичат да им разкавам колко специални дни са това за семейството ни.

Източник: Fox Book Cafe

Цялата поредица на книжките разгледайте ТУК

Още книги от поредицата Аз и другите:

Ах, колко много моркови

Шумна зимна дрямка

Надпреварата за Златния жълъд