Какво трябва да простите на приятелката си, която е отдавна в майчинство

Какво трябва да простите на приятелката си, която е отдавна в майчинство

 1. Докато сте на маса в компания, съставена САМО от възрастни, тя става и заявява на всеослушание: „Отивам да пишкам!“.

Не, вашата преди така деликатна и изискана приятелка не е претърпяла пълна трансформация на личността. Просто  е свикнала високо и ясно да обяснява всичко, особено кратките си изчезвания. Ако пропусне да го направи и просто каже „Ей сега ще се върна“, рискува сърцераздирателен рев на две изоставени сирачета...

 

2. Същата тази вечер в най-горещата точка на спора тя оглушително плясва с ръце и извиква: „Хайде, хайде, не се карайте! Някой да иска сокче?“.

Не, не се е побъркала. Малко е стряскащо, но видяхте ли мигновения ефект? Може да запомните този трик и да го прилагате в бъдеще. Само сменяйте напитката според възрастовата група на спорещите.

 

 

3. Докато споделяте с нея поредната си сърдечна драма, се разплаквате. Тя ви погалва по главата и с почти автоматичен жест вади от чантата си солети и ви ги пъха в устата.

Да, това много принизява вашите дълбоки душевни мъки. Но е ефективно. В крайна сметка човек трудно страда и дъвче едновременно, нали?

 

4. Имате уговорка за обяд през уикенда. Тя пристига с 30-минутно закъснение, запъхтяна и с петна по блузата си. От аромата разбирате, че някой е повърнал в последния момент. От свежия й иначе вид разбирате, че не е тя.

При майките точността е цел, която те са се примирили, че не могат да постигнат. Нещата, които могат да се случат 5 минути преди времето за излизане, са безкрайно много и всички те са извън компетенциите на оставащия с децата татко. Това са случаите, в които мисълта, че са незаменими, не им носи обичайната радост.

 

 

5. Каните я на женско парти у дома. Към 9 ч. вечерта тя отива до тоалетната. Към 10 ч. я намирате в спалнята дълбоко заспала.

Да, може да й се обидите и възмутено да я разтърсите, за да я върнете при пиенето, кикота и клюките. В крайна сметка не сте имали женско парти ОТ ГОДИНИ! Но ако тихичко затворите вратата след себе си и я оставите да се наспи, вие ще покажете, че сте истинска приятелка.

 

 

Още по темата: 

8 неща, които трябва да знаете преди да дойдете на гости вкъщи

Към родителите с малки деца: Нека съм този, който го каже високо и ясно...

10 причини родителството да е най-тежката работа на света