Любов и усилия. Винаги и за всичко.

Любов и усилия. Винаги и за всичко.

По случай Седмицата на Бащата, зададохме няколко въпроса за родителството на 3-ма бащи. Отговорите бяха по мъжки стегнати и по татковски точни, нежни и строги :)


Представяме ви първият татко - Симо Колев - водещ на уникално забавното шоу „Стартер“ по БГ радио. Той е идеен създател и реален организатор на празника „Денят на бащата“, който се провежда всяка година през юни във Военноисторическия музей в София. Събитието събира татковци и деца с любимите им хора, представя нови идеи и необикновени забавления.

 


 



1. Кои са трите чувства, които най-често изпитваш като баща в рамките на един стандартен ден?

Любов и усилия. Винаги и за всичко. Виж, че се оказаха две.

 


2. Кои според теб са най-важните неща, които децата ти трябва да научат?

Да обичат и да полагат усилия. Това е важно за всичко, което правят в живота си. Отрано сутринта, когато си оправят леглото и знаят, че това е първата им победа за деня, до момента, в който си намерят човек, с когото да споделят пътя си.


 

3. Колко важно е образованието за теб?  И колко важни са образователните институции?

Образованието е критично важно. То прави човека изискващ. Доброто образование променя средата. То те кара да се стараеш, да оценяваш останалите, които се стараят. В същото време вярвам, че „републиката има нужда и от сервитьорки“.  Човек просто трябва да си намери мястото и да живее в мир с това.  Не е задължително да имаш висше образование, за да си суперсвестен човек, който оставя следа. Мисля, че средното образование трябва да е напълно достъпно и задължително. Висшето образование трябва да е скъпо.


 

4. Коя е твоята сила като родител?

Че не се взимам серозно, когато не трябва, и че съм сериозен винаги когато трябва.


 

5. За какво най-много се тревожиш, когато мислиш за децата си?

Гледам да не се тревожа. Ако се замислиш за всичко, което може да ни се случи, не само на децата ни, на всички нас – по-добре да не мърдаме, а знаете кой не мърда – мъртвите. Животът изисква движение, борба, страх и кураж. От друга страна – страхът не е нищо повече от надценяване на опасността и подценяване на собствените ни сили.


 

6. Според теб какво ще е бъдещето – по-добро или по-лошо от настоящето?

По-добро естествено!

 

7. Как се казват децата ти и на колко са години?

Момчил е на 12, а  Габриела е на 22.

 

                                           

Симо Колев е водещ на уникално забавното шоу „Стартер“ по БГ радио. Той е идеен създател и реален организатор на празника „Денят на бащата“, който се провежда всяка година през юни във Военноисторическия музей в София. Събитието събира татковци и деца с любимите им хора, представя нови идеи и необикновени забавления.



Още по темата:

Благодарност. Радост. Неудовлетвореност. 

Щастие. Нерви. Гордост.

12 урока за 12 години брак от един татко на 5 деца