Отзив от Десислава Зейнева, учител в ДГ "Слънце", гр. Гоце Делчев

Отзив от Десислава Зейнева, учител в  ДГ "Слънце", гр. Гоце Делчев

Моето име е Десислава Зейнева и от 6 години съм учител в детска градина. В работата си активно използвам материалите на изд. "Клевър бук". Картите при нас се използват почти всеки ден, като се избират според темата (цветове, сезони, превозни средства, форми и т.н.).

Нареждам картите с "лице" надолу и всяко дете си избира карта и решава задачата, написана на нея. Друг вариант е децата да се разделят на два отбора и играта да се разиграе като тип викторина. Вариантите са наистина много, а забавлението гарантирано.

Много приятно бях изненадана, когато видях колко добре се приемат от децата книжките на издателството. Всички са ни любими и неизменни мои помощници при решаване на казуси от рода на "сърдито детенце, което не е спечелило играта" на помощ веднага идва книжката "Люси не умее да губи" или "Ще те изкажа" в случаите, когато детенце не спира да "изказва" другарчетата си и така губи приятели.

Книжките наистина са много полезни , когато се налага да представиш ситуацията на децата от всички страни, а те от своя страна са много впечатлени от това, че "тези неща" се случват и на героите от книжката. Адмирации за прекрасните илюстрации! Децата ги обожават и ги разглеждат в детайли.

Пропуснах да отбележа и ползата от картите, таблата и диска на емоциите, с чията помощ с лекота децата определят и назовават своите емоции и начините за справяне с тях.

Емоционалната интелигентност се развива още в най-ранна възраст и материалите на издателство "Клевър Бук" са наистина много добри.

Десислава Зейнева, учител в ДГ "Слънце", гр. Гоце Делчев.