Идеи за подарък за първия учебен ден

Идеи за подарък за първия учебен ден

Със сигурност за вас този ден е вълнуващ, но можете да помогнете на детето си наистина да го почувства като НЕГОВИЯ специален ден. Ето как:

1. Нещо за чантата. Вече сме попълнили списъка с необходимите тетрадки, моливи, боички, гуми и т.н. Най-вероятно сме ги купили на едро от някоя търговска верига – така е бързо и лесно. Ще е чудесно обаче, ако сред тях има и нещо, което силно да зарадва детето ви – блестящи моливи за дъщеря ви, или гума с формата на любим герой за сина ви;

2. Изненада в кутията със закуска. Ще е приятна изненада, ако скриете нещо вкусно и любимо в кутията за обяд – например шоколадче, бонбон и т.н.

3. Дрехите. Подгответе специални дрехи за първия ден. Нека има нещо ново, дори това да е тениска или аксесоар.

4. Портмоне. Вероятно детето ви ще трябва да си купува закуска или вода в междучасията.Подарете му специално портмоне, където да държи парите си. Можете заедно да го украсите и надпишете.

5. Дневник. Първият учебен ден е подходящ момент,в който детето ви да започне да си води дневник. След години заедно ще се забавлявате като четете първите му впечатления от училище. Купете красив дневник за подарък.

6. Дъска за съобщения в детската стая. Детето може да пише на нея какви домашни има, датите на предстоящи събития, да пише любими стихчета и поговорки, да закача картинки, които му харесват. Има голямо разнообразие от дъски – коркови, магнитни, изтриваеми и т.н.

7. Календар. Можете да подарите календар, на който детето да отброява дните до ваканцията, коледното тържество и други важни събития. Нека той да е красив и голям. Още по-добре, ако по него може да се рисува и пише.

8. Торбичка с подаръци за детската градина.

 

Децата обичат да получават подаръци, а ние обичаме децата ни да учат нови неща. В тази торбичка сме събрали един куп умни игри за 4-5 годишните умници + карти с професиите + картонен модел за оцветяване + магически флумастери, които променят цвета си и още много изненади. Вижте повече ТУК

 

9. Торбичка в "1-ви клас ще бъда аз".

 

В тази торбичка има книжка-дневник за първите дни на училище, активни карти с логически задачи за 6-7 годишните деца, книга с игри, Табло на успеха, книжка-спомен за подарък на любимия учител и още много изненади. Вижте повече ТУК

 
 
 
Още по темата: