10 идеи за незабравими подаръци за УЧИТЕЛИ за под 10 лв.

10 идеи за незабравими подаръци за УЧИТЕЛИ за под 10 лв.

Проблемът с подаръците за учители винаги е актуален. За разрешаването му се създават отделни фейсбук и мейлинг групи, водят се ожесточени спорове, дори се стига до дългогодишни вражди между родители… И то само заради спора дали да е ваучер от скъп магазин, или ръчно правен арт албум със снимки…

Но темата на този материал е друга – ще ви дадем няколко идеи за лично направени от децата подаръчета, които могат да допълнят общия по-голям и едновременно да изразят благодарността на детето към любимия учител.

 

1. Красив тефтер, украсен с избрани от детето стикери, с надпис с лично послание от детето на първата страница или на корицата. Посланието може да е и рисунка. Ще е чудесно, ако и родителят успее да напише своята благодарност и пожелания към другия важен човек в живота на детето му.

 

 

 

2.  Книжка-спомен "На моя любим учител" – в нея детето може да напише най-важното за себе си, какво най-много харесва в своя учител, да му пожелае хубави неща и да му нарисува букет.  В книжката има и 1 двойна картичка, която учителят да попълни и върне на детето. Всичко това, опаковано в красиви илюстрации и вдъхновяващи цитати за великата професия на преподавателя :)

 

на моя любим учител

 

 

3. Малка чантичка, пълна с избрани от детето дребни играчки, маркери, т.н.

Дайте едно малко подаръчно пликче на детето си и го оставете да избере това, което прецени за подходящо от наличните играчки и материали у дома. Ще бъдете изненадани от креативността и отговорността, с която задачата ще бъде изпълнена.  

 

 

4. Ръчно направена гривна от естествени камъчета* в красива картонена или метална кутийка (от местното магазинче за 1 лв.).

                      

 

*1 наниз от 100 мъниста струва 6 лв., ако си поръчате наведнъж 2 или 3 наниза + ластични корди, ще имате готови подаръци за година–две напред. 

 

5. Лично оцветена и надписана от детето* памучна торбичка за оцветяване (торбичка – 2.5-5 лв., текстилни маркери – около 2 лв. на бр.)

 

торбичка за оцветяване

 

*Друга идея е на торбичката да има пожелание от всяко дете в класа – това със сигурност ще е спомен, който ще се пази дълги години.

 

6. Нарисувана и надписана чаша с лично послание (чаша + цветни перманентни маркери).

 

чаша за оцветяване 

 

 

7. Книга за оцветяване "Светът е прекрасен, защото...". 

Всички знаем, че оцветяването успокоява и премахва стреса - нещо, от което със сигурност учителите, точно както и родителите, имат нужда. А един учител със сигурност ще оцени тази книжка, в която има 31 илюстрации от деца, които с прекрасните си рисунки заявяват, че да, светът е прекрасен, защото в него има училище, приятели, котки, сладолед...

 

 

7. Перфоратор, който прави формички на еленче/бухалче/котенце + картичка. Звучи странно, но декоративният перфоратор е подарък, който може да бъде много полезен на учителите на малки деца. С него той може да прави картички, а хартиените формички, които остават, може да раздава като поощрителни награди.

 

декоративен перфоратор 

 

8. Кутия с направени от детето сладки + картичка с лично послание.

Нека детето направи сладките само (разбира се, под вашето вещо ръководство), да украси кутията и да надпише картичката.

 кутия с бисквити

 

9. Кутия или бурканче със специални пожелания. 

 

 

Оставете детето само да реши какво да напише. Не му диктувайте вашите мисли, защото (извинете ни) те най-вероятно са стандартни – здраве, любов и т.н.… А на детето ви могат да му хрумнат други, по-весели неща като например: „Пожелавам ти нови зелени обувки!“ (по истински случай).

 

късметчета

 

10. Дървен пръстен – изрисуван и надписан.

Разбира се, пръстенът може да е голям или малък, но сме сигурни, че винаги ще стои в кутията с бижута на получателя и честичко ще бъде разглеждан с усмивка.

 дървен пръстен

 

А защо да не купите дребните подаръчета готови от магазина?

 

Защото по този начин ще покажем на детето, че когато искаме да изкажем обичта и благодарността си, трябва да положим желание, мисъл и старание. Както и че най-скъпите подаръци не са тези с най-голяма цена, а тези, които са от сърце.  

 

Още по темата:

9 подаръка за деца от деца (и не само)

10-те най-нужни играчки на детето от 2 до 5 години

Какво НЕ ТРЯБВА да подарявате на детето ми!