16 лесни начина да покажете на децата, че ги обичате

16 лесни начина да покажете на децата, че ги обичате

1. Неочаквано, например във вторник вечерта, отидете заедно на кино, като нека детето избере филма. Не забравяйте за голямата кутия с пуканки.

 

2. Отидете на дълга разходка и се движете с темпото на детето. Не бързайте, нека детето само си избере откъде да минете, както и темите за разговор.

 

3. Направете изложба на ваши общи снимки и с гордост я показвайте, когато имате гости.

 

 

4. Сложете в джоба на палтото на детето бонбон с бележка, която описва какво съкровище е то.

 

5. Пригответе му специална вана – с разноцветна пяна, необичайни играчки и т.н. Позволете на детето да играе с вещи, които само избере – например кухненски прибори. Поднесете му плодов коктейл или плодов сок с чадърче и сламка. И не забравяйте да затоплите хавлията на парното!

 

6. Подгответе на детето си писмо, в което приложете ваучер за съвместно преживяване – например таен поход до най-близката сладкарница. На плика напишете, че писмото е строго секретно и е лично за него.

 

7. Заедно разгледайте снимки и видеозаписи, на които детето ви е съвсем малко.

 

 

8. Постройте крепост от мебели и одеяла, включете вътре лампа и устройте вълшебна вечер на приказките. Четете любимите си истории или измислете нови, но не забравяйте за чашата мляко и курабийките.

 

9. Позволете на детето си да не си ляга в обичайното време, а заедно да погледате интересен филм – разбира се, по пижами.

 

10. Направете му неочаквана закуска за училище. Нещо много, много вкусно!

 

11. Съставете списък с желанието на детето си, увесете го на видимо място и започнете да ги изпълнявате. Може и да направите месечна програма – къде му се ходи.

 

 

12. Заедно отидете до магазина, вземете съставките за торта и я пригответе заедно.

 

13. Съчинете стихотворение, което да съдържа името на детето ви. Напишете го на красива хартия и го сложете под възглавницата му.

 

14. Украсете детската стая без причина.

 

15. Направете сандъче със съкровища от кутия за обувки, напълнете го със злато (сладки неща и дребни играчки), скрийте го и нарисувайте карта за откриването му.

 

16. Вземете си един ден отпуск, изключете компютъра, сложете телефона на тих режим и се съсредоточете изцяло върху детето си.

 

Източник

 

Още по темата:

7 съвета за това, как да прекарате приятна ваканция заедно с децата си

Как да разговаряме с децата си - 5-те езика на любовта

Малка приказка за една майка