С малки деца у дома и навън - въпроси, отговори и трикове

С малки деца у дома и навън - въпроси, отговори и трикове

Предупреждение: Този текст е написан с малко хумор и доза отчаяние. Не претендира за сериозност, приложимост или задължителност. Някои съвети може да изглеждат крайни, но понякога точно такъв е животът с малки деца. Ако ви разсърди – извинете, ако ви разсмее – чудесно. 

 

Въпрос: Как да се преборя с лепкавите петна по пода? Какви препарати да си купя?

Отговор: Купете си чехли! Чехлите ще подобрят живота ви неимоверно. Освен чисто физическите усещания – край на лепкавите стъпала, острите играчки в петите и натъртените палци, вие ще почувствате и значително повишение на самочувствието.

В крайна сметка, ако не ги виждате и не ги усещате, значи, с чиста съвест можете да заключите, че петната не съществуват, нали? (Само не поглеждайте надолу, дръжте погледа си на възможно най-високата точка – например главата на най-малкото ви дете.)

 

Въпрос: Колко пъти дневно е добре да се чисти подът с мокър парцал?

Отговор: Николко. Независимо от броя на почистванията, точно 5 мин. след това мистериозно се появяват лепкави петна. Разумно е да го чистите 1 или 2 пъти седмично, а и сигурна ли сте, че имате сили за повече?

 

Въпрос: Как да отида до тоалетна в супермаркета, когато съм с децата – страх ме е за тяхната безопасност?

Отговор: Ако приемем, че не искате да сте всички заедно в кабинката, то ви остава само едно – да оставите децата ПРЕД нея. За да сте спокойна, че са там, ги накарайте да пеят „Зайченцето бяло“. По този начин хем вие знаете къде са и сте спокойна, хем те са ангажирани и няма да тръгнат да пипат различни невъобразими неща, хем останалите посетители се развеселяват и ободряват. 

 

 

Въпрос: Как да накарам детето си да яде плодове?

Отговор: Носете със себе си плодове при вземането на детето от детската градина. Независимо от уверенията на госпожите, че всичко са си изяли, децата след градина са невероятно гладни и са готови да ядат ДОРИ плодове…

 

Въпрос: Как да се справя със сутрините преди детската градина? Мога ли да направя така, че хем децата да се наспиват, хем да успяваме да стигнем до градината до 8,30?

Отговор: Повечето хора (особено татковците) ще ви кажат, че това е невъзможно и че детето трябва да свиква с трудностите в живота, да разбере, че не всичко в този живот е така, както ни се иска. С две думи – да стават и да не се лигавят! Но ето ви едно алтернативно решение.

Първата работа след ставане е децата да отидат до тоалетната. Докато те дремят, кацнали на гърнето/тоалетната, бързо смъквате пижамите и навличате дрехите. Така директно след свършването на сутрешния тоалет те са готови за излизане.

Време за подготовка – 20 мин. И още по-екстремна идея – една майка сподели, че облича децата, докато още са в леглото и мрънкат, че не им се става. Т.е. светваме лампата, отмятаме завивките, бързо смъкваме пижамите и навличаме дрехите, следват тоалетната, зъбите и обувките. Време за подготовка – 15 мин. 

Моля, споделите вашите малки трикове за оцеляване.

 

Още по темата:

Трагедия със солети в 10 действия

Какво толкова ще се случи ако ги оставиш сами за 5 минути?

Какво трябва да простите на приятелката си, която е отдавна в майчинство