Семейни игри с деца от 2 до 5 години

Семейни игри с деца от 2 до 5 години

Всички сме вкъщи, при това повече от всякога. И дори вече да имаме ритъм и организация на учебните и работните часове, имаме и много време, в което да сме заедно. Ние ви предлагаме нашите игри, защото са умни, забавни и със сигурност ще допринесат за приятни семейни вечери, поне за малко далеч от мониторите. 

 

СМЯХ КАРТИ

С тези 52 карти можете да играете най-малко 7 игри, които сме описали в листовката (ето я), така че може да действате според възрастта на детето. Припомнили сме популярни игри от детството ни – „Салам“, „Бонжур, мадам“, дори „Кент“. Ние ви предлагаме да пробвате СМЯХ игра – кикотенето е гарантирано още щом се раздаде първото квакане или мяукане. А какъв е звукът, който издава рибата?

     

 

МЕМОРИ КАРТИ

На Мемори може да играе 1, 2, 3, 4-ма…, колкото повече, толкова по-весело. Тази игра изглежда лесна, но със сигурност тества концентрацията и паметта! Можете да добавите образователна стойност, ако детето е по-малко, като изберете: Мемори с противоположностите, Мемори: Къде съм, Мемори с цветовете. А ако сте повечко хора в семейството и/или децата са по-големи, защо не пробвате мемори игра с 52 карти? За целта ви трябват СМЯХ карти или обикновени карти за игра!

      

 

КОЙ СИ ТИ?

Правилата са лесни – като на „Гледай си работата“, но имат една особеност – за да получиш картата, която си поискал, трябва да изпълниш едно предизвикателство! И тук започва интересното, защото предизвикателствата са разделени на 4 групи – физически упражнения, асоциации, пантомима, разкажи история. Не просто ще играете, а ще подскачате, клякате, играете театър и ще отгатвате!

     

 

ДОМИНО С БУКВИ

Доминото е не само с букви, но и с животни, чиито имена започват с тези букви. Можете да свързвате буква с буква, буква с животно, животно с буква – доста повече възможности от обикновеното домино, нали?

   

 

Пожелаваме часове приятни и полезни забавления!

 

Още по темата:

Семейни игри с деца над 7 г. и тийнейджъри