Спортове за майки

Спортове за майки

У дома:

Спортно ядене

Хапка – ставаш и вземаш хвърлената на земята играчка, хапка – и пускаш диска на „Бамби“, за да спрат най-накрая писъците, хапка – и пак вдигаш играчката…

Стратегическо къпане

1 ниво – Анализ и планиране: Внимателно обмисляш коя част от тялото ти е приоритетна за хигиенизиране, като верният отговор всъщност е сложен коефициент, включващ дните, през които съответната част не е мита, и броя на дните, след които ще можеш пак да влезеш под душа, ако пропуснеш тази възможност.

2 ниво – Психически тренинг: Къпеш се с бързи и отривисти движения, стискайки зъби, докато децата реват пред заключената врата на банята.


Колко нужна е нуждата?

1 ниво – Начинаещи: Опитваш се да свършиш работата светкавично, преди някой да е извикал „Мамооо!“.

2 ниво – Напреднали: Спокойно отиваш до тоалетната, като упорито си внушаваш, че в нея няма никого, най-малкото някой двегодишен, който развива ролката тоалетна хартия, и един на 4 години, който бърка в канала.

Навън:

Спортна математика

Реши за 2 секунди следната задача:

Ако Жоро е на 25 метра от улицата, а Ани е на третото стъпало на катерушката, дали ще успееш да изкрещиш достатъчно страховито, за да спрат и двамата за времето, необходимо, за да ги прибереш на безопасно място?

 Упражнение за безпогрешна памет и каменно сърце

1 ниво – Анализ и планиране:Поглеждаш пясъчника с десетина деца в него и се опитваш да си спомниш колко и кои точно бяха вашите кофички и лопатки.

2 ниво – Психически тренинг: Опитваш се да си прибереш играчките, като разплачеш не повече от две деца.

 

Още по темата: 

8 неща, които трябва да знаете, преди да дойдете на гости у дома

10-те (неочаквани) ползи от това да си родител

8 признака, че детето е облечено от татко си