Умни летни игри за деца от 4 до 5 години

Умни летни игри за деца от 4 до 5 години

Лятото е време за игри – това е безспорно. Особено след тези дълги месеци у дома. И все пак, ако се чудите дали е нужно детето ви да упражнява някои умения и знания и през ваканцията – ние ви предлагаме решение!

Нашият умен летен преговор включва игри, които тренират наблюдателността, логиката, концентрацията, въображението. А за да не се отдалечат съвсем от учебния материал, не сме забравили числата и буквите.

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 3 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното.

Добре е да има определено време за това – например в часовете за почивка следобед или пък сутрин, преди излизане. В началото ще трябва да сте заедно – за да прочетете условието, за да го насочите към отговора, за да проверите и похвалите. Ще се изненадате колко бързо децата запомнят задачите и после решават отново сами.

Умни игри за най-малките

В този комплект има задачи, подходящи за деца в 3-та и 4-та група в детската градина.

Детето развива наблюдателността и логиката си, различава противоположности и размери, подобрява моториката си. Играейки, детето научава нови неща за формите и пространството, буквите, числата.

 

 

Вижте повече за " Умни игри за най-малките " ТУК.

Вижте втора част: "Още умни игри за най-малките" ТУК.

 

Бъди в безопасност, мило дете! 

У дома, навън, на улицата, сред природата. С тези карти детето учи основни правила на безопасността у дома, навън, на улицата и сред природата.

Разглеждат се опасни ситуации и начините за тяхното предотвратяване и преодоляване. Чрез забавни илюстрации и игри детето повтаря и запомня важни неща, които го предпазват.

Бъди в безопасност

 

 Вижте повече за "Бъди в безопасност" ТУК.

 

Как да съм здрав и силен!

С игрите в тези карти подсказваме на детето различните начини, по които може да се грижи за тялото и ума си. Говорим за храненетохигиенатадвижениетолюбимите занимания, показваме различни упражнения за тялото и за ума, методи за отпускане и почивка.

Чрез забавни илюстрации и игри детето повтаря и запомня важни неща, които го правят по-здрав.

Бъди здрав

 

Вижте повече за "БЪДИ ЗДРАВ" ТУК.

 

 

Още по темата:

Умни летни игри за деца от 1 до 4 години

Умни летни игри за деца от 5 до 7 години

Умен летен преговор за деца в 1 клас