RO EN

10 идеи за незабравими подаръци за УЧИТЕЛИ за под 10 лв.

Проблемът с подаръците за учители винаги е актуален. За разрешаването му се създават отделни фейсбук и мейлинг групи, водят се ожесточени спорове, дори се стига до дългогодишни вражди между родители… И то само заради спора дали да е ваучер от скъп магазин, или ръчно правен арт албум със снимки…

Но темата на този материал е друга – ще ви дадем няколко идеи за лично направени от децата подаръчета, които могат да допълнят общия по-голям и едновременно да изразят благодарността на детето към любимия учител.


1. Красив тефтер, украсен с избрани от детето стикери, с надпис с лично послание от детето на първата страница или на корицата. Посланието може да е и рисунка. Ще е чудесно, ако и родителят успее да напише своята благодарност и пожелания към другия важен човек в живота на детето му.


 

2.  Книжка-спомен "На моя любим учител" – в нея детето може да напише най-важното за себе си, какво най-много харесва в своя учител, да му пожелае хубави неща и да му нарисува букет.  В книжката има и 1 двойна картичка, която учителят да попълни и върне на детето. Всичко това, опаковано в красиви илюстрации и вдъхновяващи цитати за великата професия на преподавателя :)

 

на моя любим учител3. Малка чантичка, пълна с избрани от детето дребни играчки, маркери, т.н.

Дайте едно малко подаръчно пликче на детето си и го оставете да избере това, което прецени за подходящо от наличните играчки и материали у дома. Ще бъдете изненадани от креативността и отговорността, с която задачата ще бъде изпълнена.  


4. Ръчно направена гривна от естествени камъчета* в красива картонена или метална кутийка (от местното магазинче за 1 лв.).

                      

*1 наниз от 100 мъниста струва 6 лв., ако си поръчате наведнъж 2 или 3 наниза + ластични корди, ще имате готови подаръци за година–две напред. 


5. Лично оцветена и надписана от детето* памучна торбичка за оцветяване (торбичка – 2.5-5 лв., текстилни маркери – около 2 лв. на бр.)


торбичка за оцветяване

*Друга идея е на торбичката да има пожелание от всяко дете в класа – това със сигурност ще е спомен, който ще се пази дълги години.

 

6. Нарисувана и надписана чаша с лично послание (чаша + цветни перманентни маркери).

чаша за оцветяване 


7. Книга за оцветяване "Светът е прекрасен, защото...". 

Всички знаем, че оцветяването успокоява и премахва стреса - нещо, от което със сигурност учителите, точно както и родителите, имат нужда. А един учител със сигурност ще оцени тази книжка, в която има 31 илюстрации от деца, които с прекрасните си рисунки заявяват, че да, светът е прекрасен, защото в него има училище, приятели, котки, сладолед...


7. Перфоратор, който прави формички на еленче/бухалче/котенце + картичка. Звучи странно, но декоративният перфоратор е подарък, който може да бъде много полезен на учителите на малки деца. С него той може да прави картички, а хартиените формички, които остават, може да раздава като поощрителни награди.

декоративен перфоратор 


8. Кутия с направени от детето сладки + картичка с лично послание.

Нека детето направи сладките само (разбира се, под вашето вещо ръководство), да украси кутията и да надпише картичката.

 кутия с бисквити


9. Кутия или бурканче със специални пожелания. 

Оставете детето само да реши какво да напише. Не му диктувайте вашите мисли, защото (извинете ни) те най-вероятно са стандартни – здраве, любов и т.н.… А на детето ви могат да му хрумнат други, по-весели неща като например: „Пожелавам ти нови зелени обувки!“ (по истински случай).

 

късметчета


10. Дървен пръстен – изрисуван и надписан.

Разбира се, пръстенът може да е голям или малък, но сме сигурни, че винаги ще стои в кутията с бижута на получателя и честичко ще бъде разглеждан с усмивка.

 дървен пръстен


 

А защо да не купите дребните подаръчета готови от магазина?


Защото по този начин ще покажем на детето, че когато искаме да изкажем обичта и благодарността си, трябва да положим желание, мисъл и старание. Както и че най-скъпите подаръци не са тези с най-голяма цена, а тези, които са от сърце.  Още по темата:

Още 7 идеи за уникални подърци за учители

9 подаръка за деца от деца (и не само)

10-те най-нужни играчки на детето от 2 до 5 години

Домино с букви
Купи сега
Домино с цифри
Купи сега
Играй със сричките
Купи сега

Виж следващата новина
Децата и посрещането на Нова година в различните страни по света
Децата и посрещането на Нова година в различните страни по света


В Белгия и Холандия в този ден децата поздравяват родителите си с Новата година и им четат предварително подготвени поздравления, написани на специална, украсена с ярки цветове, хартия.


Преди Нова година нощем в домовете на фламандците броди Добрият ангел, който слага сладки неща под възглавниците на децата.


В Южна Индия майките слагат бонбони, цветя и малки подаръчета на специален поднос. На утрото след Нова година децата трябва да затворят очи и да чакат да ги заведат до подноса.


В Гърция Нова година е денят на св. Василий. Св. Василий бил известен със своята доброта и гръцките деца оставят своите обувки до камината с надеждата, че светецът ще ги напълни с подаръци.


В Бирма Новата година идва в периода между 12 и 17 април. Точният ден, в който ще се празнува, се определя от министерството на културата със специален указ, а самият празник продължава 3 дни. Според древните вярвания на бирманците боговете на дъждовете живеят на звездите. Понякога те се събират накрая на небето, за да си поиграят – тогава на земята се излива благодатен дъжд, който обещава плодородие и богата реколта. За да се примамят боговете, бирманците организират състезания по дърпане на въже. В тях участват мъже от две села, или ако са в града – от две съседни улици. В това време жените и децата трябва да викат възможно най-силно и да вдигат шум, като удрят по празни тенджери и метални кутии, за да подгонят мързеливите богове на дъжда.


 


В Монголия Новата година се посреща край елхата, като монголският Дядо Мраз е облечен в костюм на животновъд. Новогодишният празник включва спортни състезания, игри, проверка на ловкостта и смелостта.


Френският Дядо Мраз – Пер Ноел – идва в новогодишната нощ и оставя подаръци в детските обувки. Този, на когото в новогодишния пирог се падне бобено зърно, получава титлата Бобеният крал и всички се подчиняват на неговите заповеди в празничната нощ.


 


В Швеция преди Нова година децата избират кралица – Света Лусия. Обличат я в бяла рокля, на главата ѝ слагат корона със запалени свещи. Лусия носи подаръци на децата и лакомства на домашните животни: на котката – сметана, на кучето – захарно кокалче, на магарето – морков.


                                                 


В Колумбия главният герой на новогодишния карнавал е Старата година, която се разхожда на кокили и разказва смешни истории на децата.


В Мексико Новата година се посреща с празнични фойерверки, дрънчене на новогодишни звънчета. А на децата в полунощ им дават вкусни сладкиши във формата на кукли.