6 идеи – какво да правим с излишните играчки у дома (особено след празниците)

6 идеи – какво да правим с излишните играчки у дома (особено след празниците)
 1. Подарете. Пуснете снимки на играчките в групи с майки, с описание на състоянието и възрастта, за която са подходящи.

 2. Дарете. Обмислете даряването на играчките, които са в добро състояние на организации, които събират играчки, както и на детските отделения на болници.

  Не пропускайте да се информирате предварително дали и какви точно играчки приемат. Не забравяйте да ги изперете/измиете/дезинфекцирате.
 3. Разменете. Организирайте размяна на играчки с приятелски семейства или роднини с деца. Напарвете си специални събирания (винаги има нужда от такива :), на които да донесете подбрани играчки, от които децата да избират.

  По този начин ще спестите средства, ще осигурите нови забавления на децата и ще ги научите на споделяне и ефективност.

 4. Продайте. Ако имате чисто нови, повтарящи се играчки или пък такива, които са в добро състояние и търсени от родителите, опитайте да ги продадете онлайн.

  Допълнителните средства никога не са излишни.

 5. Въведете ротация на играчките. Това означава в стаята на детето да има само определен брой играчки, а не всички налични. Когато усетите, че губи интерес към определени, ги заменете с тези, които предварително сте складирали на друго място.

  По този начин позволявате на детето да се фокусира и задълбочава в игрите си.

 6. Рециклирайте. Използвайте играчките или части от тях за творчески проекти. Създайте чудноват град с конструктор и фигурки от Лего, направете си паркинг или писта и др.

 

Още по темата:

Някой ден в дома ми ще е тихо…

7 съвета за това как да прекарате приятна ваканция заедно с децата си

(Не?)благодарното дете – празнично издание