Три деца? И сега какво ще правите? - отговорите на една многодетна майка

Три деца? И сега какво ще правите? - отговорите на една многодетна майка

Този материал е нещо като продължение на „Най-интересните (и странни) въпроси, които са ми задавани като многодетна майка“ от Мая Бобева-Атанасова. Мая е била питана всички тези, че и повече, странни въпроси от приятели, познати и непознати. Отговорите ѝ невинаги са били навременни, остроумни и пълноценни (поради изненада или недостиг на мозъчни клетки, особено по време на третата ѝ бременност), затова се видя принудена да напише статия, за да разясни нещата веднъж завинаги. Но понеже все още не е сигурна дали НЕ ГРЕШИ (защото е очевидно, че някои от въпросите всъщност са констативни твърдения с укорителен характер), реши да поразпита и други многодетни майки, за да вземе някоя идея за остроумен и затапващ отговор. Разбира се, тайничко се надява да не попадне на майката от въпрос №3…

 


Отговаря Елисавета Белобрадова, майка на 3 деца, една от създателките на МАЙКО МИЛА.

 

1. Е, защо бе, моето момиче?!

– Не съм ви „моето момиче“. А отговорът на „защо“ е прекалено многопластов, сериозен и многоспектърен. Но ще бъде правилно да кажа, защото любовта винаги е била премного и част от нея са децата.


2. И сега какво ще правите?

– Ще отговаряме на глупави въпроси от хора без работа, очевидно. Но ако питате за трите деца – мислехме да ги продадем, за да идем на пътешествие по Дунав с кораб, но май накрая ще си ги гледаме, възпитаваме, храним и ще се надяваме да се справят с живота и да ни обичат.


3. Пък на един приятел на братовчед му жена му знаеш ли как си ги гледа и трите – съвсем сама! А ти защо не можеш?

– Не само че не мога. Не искам. И никак не харесвам жени като жената на братовчеда на вашия приятел. Децата са и на двамата родители и те заедно трябва да се грижат за тях с помощта на баби и гледачки, ако се налага мама да работи. Което не само се налага, но и е крайно желателно.


4. Не мога да разбера каква толкова е разликата между две и три деца? 

Какво му е по-трудното? – Еми, разликата е като между слон и жираф и слон, жираф и хипопотам. Да, аз имам нахалството да твърдя, че един допълнителен хипопотам усложнява нещата при налични слон и жираф.

 

5. Не мога да повярвам, че живеете по график. Защо не сте по-спонтанни?

Защото сме такива хора. Скучни и сиви. Като се събудим сутрин и не ни идват никакви прекрасни идеи като например да хукнем към Барселона с по едни гащи в раницата и после да спим под трънките на плажа. По-скоро ставаме да приготвим закуските на слона, жирафа, хипопотама, крещим, перем, гладим и гледаме да си организираме едно пътуване до Сапарева баня догодина. Но това е, защото сме скучни, затова и си родихме деца. Викаме си: „И без това сме адски скучни хора, дай да родим деца, че да оставим интересните да са спонтанни и да имат време те да правят спонтанни неща“.


6. Какво все се оправдавате с тези три деца?

– Е, с какво да се оправдаваме? Ако бяхме бездетни и без партньор, да се оправдаваме с това. Ако бяхме без работа или глухи, с това щяхме да се оправдаваме. Но ние, уви, това си имаме – три малки дечица и все ги бутаме напред и се крием подло зад  тях. Искате ли ги за 10 дена? Ще имате страхотни оправдания.


7. Всичките ли са ваши?

– Не. Луди ли сте. Кой има цели ТРИ  свои си деца??????


Бонус – въпрос мечта:

8. Искате ли да оставите децата при нас и да отидете на кино?

– Не. След всички предходни въпроси ни е  малко страх от вас и не бихме ви оставили дори хамстера.


Автор: Елисавета Белобрадова, една от създателките на МАЙКО МИЛА!

Редно е да се знае, че Елисавета има не едно, не две, а ТРИ ДЕЦА, което следва да се приема като смекчаващо обстоятелство за всички нейни действия. Трите деца са във всякакви разновидности – момчета и момичета, бебета, подрастващи и тийнейджъри. Това автоматично превръща майка им в жена, която е виждала ВСИЧКО, тоест – никой няма шанс компетентно да ѝ пробута лафовете: „Ааа, ами, те момченцата прохождат по-късно“ или „Сега ти е лесно, но ще видиш какво е като стане на 11“. Елисавета много добре знае кой кога прохожда и какво е като станат на 11, и това я превръща в една много досадна и отегчена майка на детската площадка – затова и всички останали майки я отбягват. Но няма къде да избягат - Елисавета създаде сайта МАЙКО МИЛА! заедно с Красимира Хаджииванова и сега статиите им изскачат отвсякъде из "интернета"...

 

 

 

Още по темата:

Е защо бе, моето момче? - отговорите на един многодетен татко

13 неща, които хората без деца не трябва да казват на тези с деца

Най-модерната родителска техника - методът УСЗБ

С малки деца у дома и намън - въпроси, отговори, трикове


!Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание на този текст, в каквато и да е форма, без предварителното писмено съгласие на „Клевър Бук“ ООД.