12 майки на синове разказват

12 майки на синове разказват

Помолихме няколко майки да ни разкажат нещо смешно и нещо важно за синовете си. Ето какво ни споделиха:

1. Налага се да полагам усилия, за да го науча да споделя и изобщо да поддържа елементарен разговор с възрастни. Като истински мъж той отговаря на въпросите ми с една дума: „Как мина деня ти?“ – „Добре“; или „Какво прави днес?“ – „Нищо“. Аз съм специалист по „Комуникации“ и приемам предизвикателството сериозно – ще направя човек от него и това си е :))

Вера, майка на Виктор на 12 години

2. В края на престоя си в болница с 5-годишния ми син, след като вече се беше възстановил и бодро кръстосвахме коридорите, се наложи да му дам пилата си, която той запасваше в пижамата си като меч.

Обичаше да я вади рязко пред случайни минувачи и да цитира думите на Зоро от анимационното филмче… Мъжът си е мъж, дори когато е на 5 години и въоръжен с пила…

Петя, майка на Ради на 7 години

3. Синът ми ме научи, че моите намерения, планове и желания за него нямат никакво значение. Оказа се, че от рождението си той има свой ритъм на развитие, собствени интереси и намерения. Той е моят учител по приемане.

Маргарита, майка на Алекс на 14 години

4. Никога не съм предполагала, че мога да прекарвам цели вечери в подреждане на колички по размер и цвят. Наложи са най-накрая да науча марките и моделите на колите, за изненада на мъжа ми.

Кристина, майка на Тони на 6 години и Слави на 4 години

5. Мъжът ми заминаваше в командировка и поръча на 6-годишното ни момче да ме пази, докато го няма. Вечерта, когато си легнахме, той се появи на вратата на спалнята, влачейки пластмасовия си меч. „Мамо, трябва да спя при теб в леглото, за да мога да те пазя с меча!“. Разбира се, че приех закрилата на малкия ми рицар :))

Катя, майка на 6-годишен рицар

6. Всеки път като каже: „Пишка ми се!“, в заведение изпитвам облекчение, че е момче – в това отношение с тях е толкова по-лесно!

Ирина, майка на момче на 5 и момиче на 3 години

7. Мъжът ми звъни на майка си веднъж месечно, след като го подсетя. Когато го питам, казва: „Ние мъжете сме така!“. Това ме ужасява и много се надявам това да не се случи с моето момче!

Антония, майка на Сашо на 6 години

8. Чудя се кога и как да им обясня за отговорността, която носят като мъже, за това, че физическото им преимущество пред жените ги задължава да са по-внимателни и грижовни към тях. Искам да отгледам разбиращи и подкрепящи мъже. Но не съм сигурна, че знам как…

Мирена, майка на 16- и 14-годишни момчета

9. Непрекъснато се люшкам между желанието да израсне любознателен и смел, и ужасяващия страх да не си разбие главата… На площадката само стискам пейката – сигурно съм направила дупки вече :)

Гери, майка на Тони на 2 години

 

10. Като знам какви сме ние жените, много ме е страх за малкото ми момче… Ще му разбият сърцето!

Ева, майка на Ангел на 3 години

11. Трудно ми е да разбера защо непрекъснато ръката му е на едно определено място… Мъжка му работа…

Таня, майка на Пепи на 1,5 години

12. Гледам го от долу нагоре, защото вече е 1,80 см, и не мога да повярвам, че аз съм създала такъв голям и красив почти мъж!

Господи, много съм добра в правенето на хора!

Вени, майка на Богдан на 18 години

Вие какво бихте споделили?

 

Още по темата:

Всички мои синове

Защо момчетата срещат провече проблеми в училище

39 причини, поради които синът ми не иска да яде