Нашите 5 умни подаръци за деца от 4 до 7 години

Нашите 5 умни подаръци за деца от 4 до 7 години

Имате нелеката задача да изберете подарък на вашето дете, което е на възраст между 4 и 7 години? Ние можем да помогнем с няколко идеи, които отговарят на следните критерии:

  • Компактни, удобни и безшумни 
  • Развиващи ума – упражняващи логиката, моториката и концентрацията.
  • Осигуряващи спокойни, тихи занимания.
  • Забавни за детето.
  • Готови за подаряване – опаковани в подаръчна кутия или торбичка.

Да започваме!

 

Предложение 1 – Коледен подарък 4

 

    

Основната тема е „Емоционалната интелигентност“ и в красивата коледна торбичка има голяма книга за чувствата, карти + книжка „Емоциите“, карти „Бъди щастлив“ и „Умен диск: Емоциите“.

Всички тези продукти ще помогнат на детето да разпознава чувствата си, да се учи да ги изразява и овладява. И в книгата, и в картите има много теми за дискутиране. Ако ги четете/играете с тях заедно, детето ще може да споделя и разсъждава по важни за него теми и ще можете да обсъждате различни решения на проблемни ситуации.

Разгледайте я ТУК

 

Предложение 2 – Коледна кутия 3

 

Ако детето ви обича приказките и сте прочели всички класически истории, тези игри бързо ще станат любими за нея/него. В кутията ще откриете и „Куклен театър Дядовата ръкавичка“ – малка книга с приказката и игри + 8 фигури от специален, дебел картон, с които детето може да изиграе историята. Добавили сме още карти „Емоциите“, картонени играчки за изрязване и оцветяване и симпатична елхичка от филц.

Разгледайте я ТУК

 

 

Предложение 3 – Умна торбичка с числа

 

Малка и компактна торбичка от плат, която съдържа толкова много числа, задачи и игри – това е нашата Умна торбичка с числа. В нея ще намерите карти за игра „Числата“ – 52 карти с числата от 1 до 20, математически знаци и готови задачи.

Детето брои, учи цифрите и неусетно започва да събира и изважда. С Доминото с числа ще можете да се забавлявате цялото семейство. В кутията има 58 плочки домино, с които могат да се играят две игри – една по-лесна – с броене, и една по-сложна  – с пресмятане. Вие избирате!

Разгледайте я ТУК

 

Предложение 4 - Торбичка за детската градина

 

Детето ту ходи, ту не ходи на градина – знаете как е. Ние сме подготвили една торбичка, която да запълва свободното му време у дома – не цялото, разбира се, а само времето, което ни се иска то да отделя за умни занимания.

В торбичката има перфектен баланс между самостоятелни занимания и игри с повече участници. Добавили сме книга на важна за децата тема – споделянето на играчки, както и картонен модел за оцветяване. Самата текстилна торбичка има игра върху нея – решете я заедно!

Разгледайте я ТУК

 

Предложение 5 – Торбичка „В 1-ви клас ще бъда аз“

 

Ако детето ви скоро ще бъде в предучилищен или първи клас, то тази торбичка е една чудесна подготовка за това, което го очаква.

В нея има много игри, които развиват логиката, въображението и концентрацията му. С картите „Играй със сричките“ детето ще се учи да оформя и прочита първите двусрични думи. А с книжката „Ще те изкажа“ детето ще разбере разликата между клюкарене и споделяне на важна информация.

Разгледайте я ТУК

 

Още по темата:

Как да изберем подаръци на децата си - съвети и идеи

Нашите 5 идеи за умни подаръци за деца от 1 до 4 години

10-те най-нужни играчки за детето от 2 до 5 години