Най-модерната родителска техника – методът УСЗБ!

Най-модерната родителска техника – методът УСЗБ!

Знам, че много родители искат да са в течение на най-новите техники за възпитание и отглеждане на деца – привързано родителство, минималистично родителство и т.н.

Е, аз попаднах на една нова методология, която гарантира, че детето ви ще израсне като отличен ученик и примерен гражданин. Нарича се УСЗБ, което е съкратено на:

Успокой се, за бога!

Като това не е послание към децата ви, а лично и конкретно за вас.

Използването на УСЗБ метода гарантира, че както и да изберете да възпитавате детето си, то ще порасне и всичко ще е наред. За да ви илюстрирам нагледно как работи УСЗБ, посочвам няколко примера от реалния семеен живот:

- Тревожиш се, че детето на приятелите ти знае азбуката, а твоето още само издава неразбираеми звуци? Успокой се, за бога!

- Страхуваш се, че не успяваш да предадеш на детето си необходимите социални знания и умения, за да оцелее в училище и в живота като цяло? Успокой се, за бога!

- Изпитваш вина за това, че не си родителят, който би искал да бъдеш? Успокой се, за бога!

- Тревожиш се, че детето ти не показва интерес към важни предмети като математика и физика? Успокой се, за бога!

- Стресиран/а си от често безобразното поведение на детето си на публично място? Успокой се, за бога!

Прилагайки УСЗБ метода, вие ще усетите моментално облекчение и ще осъзнаете, че детето ви ви обича, независимо от всичко, въпреки че все още не е научило азбуката.

Също така ще научите, че дори да не сте особено добър родител, докато обичате детето си, то ще ви смята за НАЙ-НАЙ-НАЙ-добрата майка или НАЙ-НАЙ-НАЙ-добрия татко на света.

И не на последно място, УСЗБ ви имунизира от зловещите предсказания на родители с по-големи деца и автори на статии за родителството.

За да прилагате успешно метода УСЗБ, следвайте тези прости стъпки:

1. Успокой се, за бога!

2. Няма други стъпки.

Игнорирайте всички останали модерни родителски техники и се придържайте към УСЗБ.

Така и вие, и детето ще сте щастливи!

Автор: Дейвид Виена, родител на близнаците Уайът и Буун и автор на книгата "Успокой се за бога!" (Calm the F*ck Down!) - ето и блога му: The Daddy Complex 

 

Още по темата:

С малки деца у дома и навън - въпроси, отговори, трикове

Къде сбърках?

Как се облича момиче - инструкции за татковци