Още 9 подаръка за учители - от сърце!

Още 9 подаръка за учители - от сърце!

Сигурни сме, че идеята за подаръци на учителите вече витае из умовете ви, а дори е възможно да се появява и в родителските чатове. Но най-хубавите подаръци не са тези с най-висока цена, нали :)

Бъдете практични – когато подготвяте индивидуални подаръци за учителите, е добре да не са обемни, за да има възможност, след като им се порадва учителят, да бъдат прибрани в шкаф или чекмедже.

Нека не забравяме, че колкото и да обичат своите ученици и ценят техните подаръци, те може би живеят в стандартно жилище и няма къде да съхраняват огромни вази или грамадни картини. Изберете нещо леко, индивидуално и задължително с участието на детето!

 

Прочетете още няколко идеи за подаръци, в които детето участва и които, сигурни сме, ще оставят дълготраен спомен в сърцето на учителите:


1. Ето едно предложение, което е много лично и се пази дълго. Нека детето само или с още няколко съученици запише кратко клипче с нещо мило или забавно, което мислят, че ще впечатли учителя. Може да е сценка или пожелания, или всички заедно да извикат някаква реплика – например: „Чудесно лято, госпожо Николаева!“ Прехвърлете на диск или флашка, опаковайте и подарете.

 

2. Може да прегледате заедно с детето дали имате снимки в телефоните си от различни моменти през учебната година – първи учебен ден, тържества по различни поводи, патронен или спортен празник, игри в двора на училището или класната стая.

*Направете слайд шоу от тях, ако имате подходяща програма.

*Направете колаж от избрани моменти, като извадите снимки или ползвате цветен принт. Залепете върху картон с големина А5, с какъвто цвят пожелаете за фон.


3. Картичка от копчета, списания или шарени парцалчета. Почти във всяка къща има кутия или буркан с разноцветни копчета. Ето няколко снимки с идеи как може децата лесно и забавно да направят картичка за учител, треньор, терапевт. При изрязване на фигури от списания е добре да съобразите значението на текста, който ще попадне в орнамента. Понякога се получават доста странни неща от случайно комбинираните думи :))


4. Ако детето е подготвило картичка или рисунка за преподавателя, предлагаме един по-нестандартен текст към тях.
Нека опита да състави опростен акростих*. Не е задължително да има рима или дълбок смисъл. Уверяваме ви, че ще успее да впечатли своя учител, тъй като ще покаже колко много усилие и мисъл е вложило детето.

* Акростихът е вид поема или друг вид текст в стихова форма, написани така, че първите букви на стиховете, параграфите или други повтарящи се структури в текста да образуват ново послание. – Б.авт.


5. Нека детето изненада своя учител, като му подари любима своя книга. Да сподели, че ще се радва той да я прочете през лятото и на есен да обсъдят моменти и впечатления от прочетеното. Може да я надпише на първата страница, пожелавайки нещо на възрастния.

 


6. Рисувани камъчета, с пожелания на тях и весели шарки. Подберете с детето от двора на училището, няколко неголеми камъчета, които изглеждат интересни като форма и цвят. Хубаво е да има и по-гладка част, на която да се изпишат кратки думи – „Обичам Ви, г-жо Накова“ „Усмихнато лято“ „Ще ми липсвате“ „От Ицо“ и т.н. На останалото място може да се нарисува нещо шарено, цветно, лятно.  

За целта 


Когато подарявате сувенир, изработен от природен материал, винаги е за предпочитане опаковката да е от хартия. На снимката е и нашето предложение.


7. Ако нямате много време до последния учебен ден, тук може да намерите предложения от нашите приятели от инициативата „С усмивка за вас“. Това са сувенири и подаръци, изработени от родители и приятели на деца със специални възможности. 

 

8. Ако все още се чудите какво да подарите на любимия учител на детето си - ето нашето предложение! 

Цяла торбичка пълна с полезни и приятни подаръци за всеки учител:

 

 

 

Бонус идея за по-големите деца:

9. Почти сме сигурни, че всяко дете от втори до ХII клас има телефон с камера. Нашето предложение за изненада е следното: нека детето намери начин да помоли преподавателя по време на някой от часовете в училище да снима класа. Хубаво е, разбира се, и класният ръководител да е сред децата. Едната снимка да е с децата, събрани пред дъската, а другата – седнали на чиновете. Снимката може да е и във физкултурния салон или на двора, децата да са в сериозни или по-забавни пози. Идеята е всички съученици да са на фотографията и да се забавляват :))

Изненада 1. За съучениците – преброявате колко са децата от класа, харесвате най-подходящия според вас кадър и поръчвате съответните копия на хартиен носител. С детето избирате цвят и купувате листове картон. Разграфявате и изрязвате картона като подложка, върху която след това залепвате снимката. Може да е като картичка или да е само като рамка, по желание с надписи отзад или отпред. Интересно е да се остави място на гърба за индивидуални пожелания или да се добави рисунка. Въпрос на въображение и предпочитание на самото дете.

Изненада 2. За класния ръководител – от същите кадри избирате и разпечатвате една или две снимки. Залепвате ги отново върху подходяща картонена основа. Тъй като това ще е спомен от детето за любимия учител, нека се постарае повече с украсата отпред и надписа на гърба.

Изненада 3. За ръководството на училището – по същия начин оформяте картичка или картонена рамка, като надписът е насочен към целия екип на училището, и го поднасяте в учителската стая. Със сигурност всички много ще се зарадват на вниманието и ще ви помнят дълго.


 

 

Още по темата:

10 идеи за незабравими подаръци за учители за под 10 лв.

Време за подаръци и благодарност