Децата на пристрастени към телефоните си родители се чувстват незначими за тях

Децата на пристрастени към телефоните си родители се чувстват незначими за тях

Родители, време е да оставите телефоните си настрана и да вдигнете детето си, защото то чувства, че не е важно за вас.


Накратко

Почти 1/3 от децата се чувстват пренебрегнати, когато родителите използват телефоните си по време на вечеря, разговори, гледане на телевизия или разходки навън.


Изследването

През юни АВГ „Технолоджис“ провежда изследване върху повече от 6000 деца на възраст от 8 до 13 години от Бразилия, Австралия, Канада, Франция, Англия, Германия, Чехия и САЩ. Проучването установява, че 32% от децата се чувстват пренебрегнати и незначими, когато техните майки и бащи се разсейват с телефоните си. Децата казват, че трябва да се конкурират с технологиите за вниманието на родителите си, 28% от майките и бащите се съгласяват с това твърдение.

„Наистина усещам, че балансът между времето, което прекарвам с мобилното си устройство, за да следя какво се случва на работа, и времето, което прекарвам със семейството си, всъщност е доста нарушен“, казва един от родителите.

Като добавка към това 54% от децата мислят, че родителите им прекарват твърде много време, гледайки в телефоните си. 52% от майките и бащите се съгласяват с децата си и се притесняват, че дават лош пример.

„В наши дни, когато децата получават достъп до устройствата от съвсем ранна възраст, е много важно да създадем добри навици за използването им – казва Тони Анскомб, специалист в АВГ „Технолоджис“. – Децата следват нашия пример във всичко и естествено това се отнася и за устройствата. Знам, че е трудно човек да спре да следи телефона си дори вкъщи, но щом 25% от родителите споделят, че им се иска децата им да използват по-малко устройства, то те са тези, които трябва да дадат пример за това.“


Обобщението

Ние сме първото поколение родители, които имат 24/7 достъп до телефон, имейл, интернет и още, и още на една ръка разстояние – в джоба или чантата ни. Понякога е доста трудно да навигираме в този все по-свързан свят, но не трябва да забравяме, че е по-важно да общуваме с хората, които са до нас. Ние като майки и бащи трябва да оставим телефоните си настрани и да се фокусираме върху децата си. Те са по-важни от последния служебен мейл или новините във ФБ.

Нека им го покажем.


Източник



Още по темата:

Могат ли да издържат децата ни 8 часа без устройства?

Децата са други, различни

Електронния четец срещу книгата - кой ще победи?



 

!Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание на този текст, в каквато и да е форма, без предварителното писмено съгласие на „Клевър Бук“ ООД!