Как се облича момиче - инструкции за татковци

Как се облича момиче - инструкции за татковци

В живота на всеки баща настъпва страшният и отговорен момент, в който той самият ще трябва да облече дъщеря си.

Може би мама в момента е в родилния дом и очаква появяването на новия член на семейството, или е извикана спешно на работа, или просто е отишла на шопинг и е оставила таткото да се справя сам с дъщеря си и нейния гардероб. 

Какво да направите в тази трудна ситуация? Първо, да се вземете в ръце. Вие сте възрастен човек и знаете, че в гардероба не живеят никакви чудовища, ако, разбира се, не броите грозноватите плюшени играчки, които изскачат отвътре всеки път, като го отворите. 

Второ, извикайте на помощ дъщеря си – тя ще ви каже (ако, разбира се, вече говори) как да се справите с разноцветните парцалки, които го изпълват. Трето, прочетете внимателно нашата инструкция за видовете момичешки дрехи.

 

 

Топ – това е потник или тениска без ръкави, или още по-точно - парче плат, което не е ясно откъде точно се облича. Топът често е украсен с принтове, пайетки, бродерия или апликации. (Значението на тези плашещи думи може да прочетете по-долу.) Топът се облича на горната част на тялото в топло време.

 

Блузка – по-официална разновидност на топа. Често има ръкави, а още по-често е с копчета в предната си част. Причинява доста трудности на татковците заради копчетата, затова се използва предимно при официални случаи. Ходенето до магазина или разходката навън не се смята за такъв.

Но за да посрещнете мама от родилния дом, се налага да се постараете – повярвайте ни, усилията ви ще бъдат забелязани и оценени.

 

Пола – тази предимно женска дреха (келтите не се броят) е сравнително лесна за употреба и трябва да запомните само едно правило: полата се облича на долната част на тялото на детето, но през главата!

Полите биват различни видове: мини (с този вид е запознат всеки мъж), макси (обратното на мини), молив, лале, плисе и др. (Ще се опитаме да ограничим използването на повече страховити думи – та вие все още не сте разбрали значението на „пайети“!)

Панталони, джинси, дънки. Тук нещата са ясни и прости. Много приличат на тези, които обличате всяка сутрин, за да отидете на работа, само че са розови. Или небесносини. Или пепел от рози. При всички положения цветът ще е необичаен за вас.

 

 

Не се притеснявайте, момичетата си падат по такива разцветки. Ако откриете на дрехата, която смятате, че е панталон, джобове, а на тях  зашито зайче (мече, момиченце, панделка), значи, не грешите. Това са панталоните на вашата малка принцеса. Комбинират се с тениска или топ.

Роклята представлява топ и пола, съединени (чрез шев) по средата. И това доста затруднява процеса на обличане. Но пък тази дреха е идеална за всяко момиченце и случай. В рокля може да се отиде на площадката, при лекаря, на гости на баба, на рожден ден и дори да се играе футбол.

Роклята може да се допълва с аксесоари: чантичка, шапка, шалче. Но това е за напреднали, на първо време може да се концентрирате върху това да облечете правилно роклята.

Най-важното е никога да не съчетавате рокля с маратонки или домашни пантофи, джапанките също не са добър избор. Обувки! Трябват ви обувки! Същите като на жена ви, но токчетата трябва да са 10 пъти по-ниски и размерът да е по-малък. Рокля може да се носи по всяко време на годината.

Лятната рокля е рокля, която има презрамки вместо ръкави. Презрамките представляват тънка ивица плат или плетена връзка, която се завързва на фльонга – също като връзките на обувките. Маратонките отново не са правилният избор, затова пък съчетанието със сандали ще е идеално. 

 

 

Сандалите са обувки с минимално количество кожа или плат, от които се виждат пръстите на краката. Вече сте се досетили, че лятната рокля се носи предимно в топло време.

Жилетка - плетено разноцветно чудо, отново най-вероятно покрито с картинки, пайети, панделки и т.н. Ако има копчета, е добре, защото дъщеря ви сама ще се справи с тях (странни неща могат жените на 2-годишна възраст).

Ципът, както знаете, е нещо трудно за захващане и опасно за закопчаване. Най-добре е да помолите дъщеря си или съседката да се справят с него. 

Яке - тук нещата са прости – материята и приблизителната форма са ви познати, вече сте наясно с необичайните цветове, които търсите на закачалката. Може би къдриците на ръкавите и ушите на качулката ще ви се сторят странни и нефункционални, но слава богу, не се налага да ги носите вие.

Ето и обещаното обяснение на думите „пайети“, „принтове“ и „апликации“. Първо, ако нещо блести на една дреха, то тя най-вероятно е женска. Второ, обикновено блестят пайетите - плоски частички от блестящ материал, често с дупчица по средата, която да облекчи процеса на пришиване към дрехата.

А принтовете... Те пък не блестят, защото всъщност представляват рисунки върху плат. Сега вече, когато мерите тениска в магазина, вместо фразата: „Ама каква е тая мацаница?!“, може интелигентно да казвате: „Този принт не ми подхожда“.

 

И накрая е важно да отбележим, че летният гардероб на едно момиченце е нищо работа в сравнение със зимния. Ако ви се наложи да обличате дъщеря си през зимата, дълго време след това ще настръхвате, като чуете думата „чорапогащник“!   

Източник: babeezzz-blog

 

Още по темата:

8 признака, че детето е облечено от татко си

В моята градина цветята растат свободни

Отговорът на Бащата-Панда