8 съвета към сина ми

8 съвета към сина ми

1. Не хвърляй дрехите си на земята. Защото така някой друг трябва да ги прибере, а ако не го направи, ти ще ги тъпчеш.

2. Не захвърляй с лекота приятелите сиЗащото така някой друг ще ги успокои и ще ги приласкае. И ще останеш сам. Или по-лошото – те ще останат край теб, а ти ще продължиш да ги тъпчеш.

3. Бъди подреден и обръщай внимание на нещата около теб – заобикаляй се само с такива, които са ти нужни и ти носят радост. Грижи се за тях и бъди благодарен, че ги имаш. Изчисти стаята/дома си от ненужните предмети.

4. Обръщай внимание на хората около теб, заобикаляй се с такива, от които се учиш и които ги е грижа за теб – връщай вниманието и грижата и бъди благодарен, че ги има тук и сега. Отърви се от тези, които искат от теб повече, отколкото ти дават.

 

 

5. Не казвай гладен съм, ако не си гладен. Защото така ще накараш някой да положи труд, който ти после ще изхвърлиш на боклука заедно с храната, която остане.

6. Не казвай обичам те, ако не обичаш. Защото ще нараниш някой и ще изхвърлиш неговите чувства и вашето възможно приятелство на боклука.

7. Внимавай какво казваш. На кого го казваш и кога го казваш. Защото, ако казваш важни неща на случайни хора и случайни неща на важни хора, можеш да загубиш много. И не говоря за предмети и пари.

8. И най-важното – обичай! Понякога е неочаквано трудно. Много често трудността е под формата на досадно ежедневие и изглежда по-лесно да започнеш отначало. Но любовта не е чудо, което просто ти се случва и после свършва – тя е чудото, което ти създаваш и градиш.

А другото чудо са децата ви.

Автор: Лина Вебър 

 

Още по темата:

Една майка отговаря на своя син - тийнейджър

Носете на ръце децата си

Къде сбърках?!