Щастие. Нерви. Гордост.

Щастие. Нерви. Гордост.

 

По случай Седмицата на Бащата, зададохме няколко въпроса за родителството на 3-ма бащи.Отговорите бяха по мъжки стегнати и по татковски точни, нежни и строги :)

 

Представяме ви Стойне Василев. Той е собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg и татко на 1 дъщеря.


Кои са трите чувства, които най-често изпитваш като баща в рамките на един стандартен ден?

Много обичам да гледам как дъщеря ни сладко спи. Тогава изпитвам огромно чувство на щастие. Разбира се, понякога ѝ се ядосвам, че за пореден път прави нещо, което не трябва, но бързо ми минава. Често съм много горд от постиженията ѝ, въпреки че е само на 3 години.

 


Кои според теб са най-важните неща, които децата ти трябва да научат?

Децата трябва да се научат да носят отговорност за постъпките си, да са свободни и да са честни в отношенията си.

 


Колко важно е образованието за теб?  И колко важни са образователните институции?

За мен образованието е много важно, но за съжаление, българското е на много ниско ниво и не успява да се справи с предизвикателствата на XXI век. Виждам, че то не се е променило особено, откакто аз бях ученик и студент. Дори тогава не беше на нужното ниво, а сега – още по-малко. Това, което ние със съпругата ми правим за дъщеря ни, е да ѝ осигурим различни форми на образование и получаване на нови знания и умения, които са извън образователната ни система.

 


Кое е нещото, в което съпругата ти те превъзхожда като родител?

Тя е супермама и ме превъзхожда в много неща като родител. Най-голямата ѝ сила е търпението. Аз съм по-емоционален, а това невинаги е добър подход.

 


Коя е твоята сила като родител?

Аз възпитавам предприемаческите качества в дъщеря ни – да търси нови възможности, да прави разумен избор, да е свободна и да гледа голямата картинка.

 


За какво най-много се тревожиш, когато мислиш за децата си?

Дали няма образователната ни система и обществото ни да потиснат възприятието ѝ за света и да придобие някои не толкова добри черти като мрънкане, липса на желание да се развива, тарикатщина и други.

 


Според теб какво ще е бъдещето – по-добро или по-лошо от настоящето?

Бъдещето ще е такова, каквото си го направим


 

Как се казва детето ти и на колко години е?

 Дъщеря ни се казва Карина и е на 3 години и половина.

 

 

 Тони 

Стойне Василев е сертифициран финансов коуч, инвеститор и собственик на най-популярния сайт за лични финанси в България – SmartMoney.bg , както и председател на Управителния съвет на Българска асоциация на личните финансови консултанти (БАЛФК).


Още по темата:

 Любов и усилия. Винаги и за всичко.

Благодарност. Радост. Неудовлетвореност. 

 12 урока за 12 години брак от един татко на 5 деца