Точно ТАЗИ година ставаме на 10 години!

Точно ТАЗИ година ставаме на 10 години!

Всъщност ги навършихме на 17 март, но събитията от незабравимия петък, 13-и, промениха изцяло плановете ни за отбелязване на годишнината. Създадохме издателството през кризата на 2009–2010 година, навършихме 10 години през невероятната 2020 година… Не смеем да си представяме какво ли ще е на 20-годишнината.

Много мислихме как да отбележим този рожден ден, дори се колебаехме изобщо дали да го отбелязваме… В крайна сметка, решихме да го кръстим и да го отпразнуваме – виртуално, разбира се.

И така:

Кръстихме 10-ата ни годишнина ПРОМЯНАТА. Защото за 9-те месеца до момента настъпиха толкова много промени – добри и ужасни, че няма друга дума, с която да ги опишем по-пълно и вярно.

Да започнем подред:

УСПЕХЪТ. През януари и февруари сключихме договор за издаването на една разкошна, страхотна, невероятна поредица книжки, за която от години преговаряхме. Двете първи книги са факт, през oктомври очакваме другите две – също толкова забавни и важни:

 

           

 През октомври:

                               

             

 

ПАНДЕМИЯТА. На 13 март вечерта обявиха извънредно положение и затваряне на всички големи търговски комплекси, където се намират голяма част от нашите партньори – книжарниците и магазините за играчки.

За инфарктни 3 часа изтече новината, че затварят и куриерските офиси, което за нас означаваше напълно и абсолютно спиране на дейността. Слава богу, както се случваше доста често след това, заповедите се оказваха предпоследни и куриерите продължиха работата си.

 

 

ПАРТНЬОРИТЕ. В седмицата 16–20 март спряха (почти) всички плащания към нас. Разбираемо – бизнесът замря и не знаеше какво и докога го очаква. Но през следващите два месеца на блокаж имаше няколко партньора, които продължиха да покриват задълженията си независимо от всичко и искаме още веднъж да им благодарим: „Галакси Дистрибюшън“ ЕООД, Кауфланд България, „Лидер Груп“ ООД, издателска къща „Хермес“ ООД, „Хиполенд“ АД.

Благодарни сме, че работим заедно!

 

  

 

 

КЛИЕНТИТЕ – ПРИЯТЕЛИТЕ. През март, април, май се наложи да реорганизираме цялата работа на екипа. Всъщност станахме един голям електронен магазин. Всички процеси се сведоха до два основни – онлайн комуникация и обработка на поръчките.

Клиентите бяха страхотни – никога до този момент не бяхме получавали толкова разбиране, окуражаване, благодарствени и просто мили думи. Общувахме много – чувахме се по телефона, пишехме си по мейл и чат – опознахме се по-добре.

Благодарни сме, че имаме такива клиенти и приятели!

 

ЕКИПЪТ. Сплотихме се повече от всякога. Научихме нещо, което подозирахме, но все не смеехме да пробваме пълноценно – че стига да обичаш това, което правиш, и да гориш в него, резултатите ще се постигат, дори да работиш у дома, дори да си на намалено работно време, дори в условията на несигурност и тревоги.

 

 

ЗАГУБАТА. През месец юли претърпяхме най-голямата загуба, която никога не сме си представяли – почина Ана Атанасова – съоснователката на Клевър Бук, човекът, който вложи огромни усилия, воля, професионализъм и вяра в издателството. Без нея никога нямаше да сме това, което сме. Без нея ще е трудно, но заради нея ще вложим най-доброто, на което сме способни – защото тя винаги го очакваше от всеки от нас. 

 

 

ПРОМЯНАТА. След тези разтърсващи месеци решихме, че е време за нещо, за което говорихме отдавна, но все нямахме времето да довършим – време за промяна на логото на Клевър Бук.

Старото ни лого е искрящо и цветно, в него има карти – които са нашият емблематичен продукт и с него са свързани много страхотни моменти. То беше наш любим партньор за последните седем години.

Новото лого е едноцветно (но не и със задължителен цвят), пак весело, но и по-зряло – просто пораснахме:

Вече не предлагаме само карти, а и страхотни книги:

 

           

       

 Не сме насочени само към най-малките – 1–10 години, а имаме книги и за тийнейджъри:

 

                                        

 

Не издаваме  продукти само за деца, а и за родители:

     

Новото лого има две необичайни особености, които отразяват духа ни, но това е друга тема.

 ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ ПРАЗНУВАНЕТО!

По случай рождения ни ден ще раздаваме ПОДАРЪЦИ!

  1. За периода от 12 до 31 октомври с всяка наша поръчка ще получавате подаръци! Вижте повече информация ТУК
  2. Абонатите на бюлетина ни ще получат промокод за допълнителна отстъпка!
  3. До края на октомври ще има игри, в които всички ще печелят – очаквайте ги!

 

Благодарим ви, че ни подкрепяте вече 10 години. Благодарни сме за всяка обратна връзка – положителна и не толкова, за всеки телефонен разговор, за всяка препоръка и идея.

Тази непредвидима година ни вдъхнови и имаме много идеи за следващата. В мечтите ни се виждат все по-ясно силуетите на един нов бранд, на нова продуктова линия, на нови посоки…

Скоро!

А дотогава – да празнуваме!