Умен летен преговор за деца в 4 клас

Умен летен преговор за деца в 4 клас

Лятото почти отлетя и неизбежно в умовете ни се въртят мисли за предстоящата учебна година. Ще бъде ли присъствена?

Как ще се почувстват децата ни, ако отново се стигне до дистанционно обучение?

При всички положения е добре да започнем лека-полека да им припомняме основни части от материала, който са взели миналата година.

Или поне да упражняваме ума им малко по-интензивно.

Ето нашето предложение за умен лятно-есенен преговор. То включва игри, които тренират наблюдателностталогикатаконцентрациятавъображението. А за да не се отдалечат съвсем от учебния материал, не сме забравили и малко писане, малко смятане.

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 5 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното. Добре е да има определено време за това – например в часовете за почивка следобед или пък сутрин, преди излизане.

Отличен резултат ще има, ако децата са две или дори повече – те се мотивират едно друго и дори разменят карти, независимо че може да са в различни възрастови групи. Методът работи – вече е изпробван. 

 

 

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 5 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното. Добре е да има определено време за това – например в часовете за почивка следобед или пък сутрин, преди излизане.

Отличен резултат ще има, ако децата са две или дори повече – те се мотивират едно друго и дори разменят карти, независимо че може да са в различни възрастови групи. Методът работи – вече е изпробван????

 

Колко е забавна математиката? За някои деца – много!

В комплекта има задачи за напреднали третокласници и четвъртокласници, както и за петокласници, които искат да се упражняват. Всичко това е представено под формата на загадки и приключения, а илюстрациите са умни и смешни.

Забавна математика

 

Да упражним българския език и да открием колко интересен и цветен е той:

Думите могат да бъдат лесни, трудни, интересни и много забавни. Докато играят, децата ще упражняват логиката и съобразителността си и неусетно ще научават какво е това: синоним, омоним, палиндром.

Игри с думи

 

 

Проверете своя IQ с тези логически загадки.

Картите включват задачи с танграм, домино, анаграми и много други. Главоблъсканиците ще предизвикат концентрацията, въображението и съобразителността.

Тествай своята интелигентност

 

Подходящи за цялото семейство!

В този комплект има задачи, които изглеждат лесни, а изискват доста усилия, както и други, които на пръв поглед са невъзможни за разгадаване без изписването на два листа хартия, а всъщност се решават след едно „Аха!“.

Логически загадки

 

 

Още по темата:

Умен летен преговор за деца в 1 клас 

Умен преговор за деца във 2 клас

Умен преговор за деца в 3 клас