Умен летен преговор за деца във 2 клас

Умен летен преговор за деца във 2 клас

Лятото почти отлетя и неизбежно в умовете ни се въртят мисли за предстоящата учебна година. Ще бъде ли присъствена?

Как ще се почувстват децата ни, ако отново се стигне до дистанционно обучение?

При всички положения е добре да започнем лека-полека да им припомняме основни части от материала, който са взели миналата година.

Или поне да упражняваме ума им малко по-интензивно.

Ето нашето предложение за умен лятно-есенен преговор. То включва игри, които тренират наблюдателностталогикатаконцентрациятавъображението. А за да не се отдалечат съвсем от учебния материал, не сме забравили и малко писане, малко смятане.

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 5 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното. Добре е да има определено време за това – например в часовете за почивка следобед или пък сутрин, преди излизане.

Отличен резултат ще има, ако децата са две или дори повече – те се мотивират едно друго и дори разменят карти, независимо че може да са в различни възрастови групи. Методът работи – вече е изпробван. 

 

 

Как да действате: заедно с детето определете минимум карти, които да решава на ден – например по 5 карти. Започнете от кутията, която то избере, и го помолете да ви показва написаното. Добре е да има определено време за това – например в часовете за почивка следобед или пък сутрин, преди излизане.

Отличен резултат ще има, ако децата са две или дори повече – те се мотивират едно друго и дори разменят карти, независимо че може да са в различни възрастови групи. Методът работи – вече е изпробван????

Да упражним българския език и да открием колко интересен и цветен е той:

Думите могат да бъдат лесни, трудни, интересни и много забавни. Докато играят, децата ще упражняват логиката и съобразителността си и неусетно ще научават какво е това: синоним, омоним, палиндром.

Игри с думи

  

Кой е казал, че задачите трябва да са скучни?

С помощта на извънземни, пирати, динозаври и куп други забавни персонажи, те ще трябва да решават задачите и да развиват своята наблюдателност, логика и съобразителност.

Игри и загадки за големи деца

 

Защото човешкото тяло и светът на животните са наистина невероятни!

С НЕВЕРОЯТНИ факти за животните и човешкото тяло поотрасналите ни хлапета могат да научат колко сърца има октоподът, колко изяжда слонът за един ден, как златната рибка може да стане бяла и още куп други любопитности.

В кутията има над 80 любопитни факта и техните отговори, 24 стикера, игра с 24 въпроса и изтриваем маркер.

Невероятни факти за животните и човешкото тяло

 

 

В НЕВЕРОЯТНИ факти, фокуси и трикове от науката има изненадваща информация за света около нас – как се тестват предните стъкла на самолетите, колко тежи Земята, на какво разстояние е Слънцето. В кутията има над 80 любопитни факта и техните отговори, 24 стикера, игра с 24 въпроса и изтриваем маркер.

Невероятни факти, фокуси и трикове за науката

 

 

Още по темата:

Умен летен преговор за деца в 1 клас 

Умен преговор за деца във 3 клас

Умен преговор за деца в 4 клас