7 идеи за подаръци за за 1-2 група в детската градина

7 идеи за подаръци за за 1-2 група в детската градина

Почти всяка родителска среща започва или завършва със събирането на пари, и то за основни неща – ремонт на шкафчетата, купуване на килими, почистване, боядисване… А децата се нуждаят още и от игри, играчки и изобщо полезни забавления – все пак прекарват най-малко 8 часа в едно помещение.

Ако сте намислили да купите нещо, с което да зарадвате децата, вижте нашите продукти, които са подходящи за индивидуални и групови занимания в градината за най-малките – 2–3–4-годишни умници – изработени са от твърд картон:

Образователна игра "Аз уча животните" - за 1-ва и 2 ра градинска група

Кои животни живеят у дома? А кои животни можеш да видиш на двора на село? Кои животни можеш да срещнеш в гората? А в морето?

Играта съдържа 4 големи и 20 по-малки диска. Децата могат да се разделят по групи и заедно да откриват и научават видовете животни по тяхното местообитаване.

Разгледайте "Аз уча животните" ТУК.

 

Образователна игра "Аз уча цветовете" - за 1-ва и 2-ра градинска група

Какъв цвят е бананът? А детелината? То ще упражнява своята наблюдателност, асоциативно мислене и логика, като слага подходящите картинки в съответните кръгове. 

Тази образователна игра съдържа за цветовете 4 големи диска + 20 по-малки диска, с които детето ще може да се запознае с 4-те основни цвята - син, червен, зелен и жълт. Децата могат да сортират малките кръгчета по признак: цвете, плод, зеленчук, насекомо, дреха.

Разгледайте "Аз уча цветовете" ТУК 

 

Образователна игра "Аз уча превозните средства" - за 1-ва и 2-ра градинска група

Кои превозни средства се движат по земята? А кои летят във въздуха?

Играта съдържа 4 големи диска  + 20 по-малки диска. Децата могат да се разделят по групи и заедно да научават видовете превозни средства. Ще упражняват своята наблюдателност, асоциативно мислене и логика, като слагат подходящите картинки в съответните кръгове. 

Разгледайте "Аз уча превозните средства" ТУК 

 

Карти-пъзел "Разкажи ми история"

 

В тези карти има интересни ситуации, от които децата могат да съставят 10 истории. С картите децата се учат да изразяват мислите си, да разказват истории, да виждат връзката между причина и следствие.

Разгледайте "Разкажи ми история" ТУК

 

Карти-пъзел "Всички растем" - за 1-ва и 2-ра градинска група

Всички растем, всички се променяме.  Малкото семенце се превръща в цвете, жълъдът – в голямо дърво, гъсеницата – в красива пеперуда.

 

С тези карти детето ще се запознае с промените, през които минават 10 живи същества. Ще научи повече за природата и жизнените цикли. Нека детето свързва картинките, като съобразява цвета на рамките и поредността на номера.

Разгледайте "Всички растем" ТУК .

Карти-пъзел "Аз броя" - за 1-ва и 2-ра градинска група

С картите в този комплект детето може да играе не една, а цели четири игри!

То може да нареди 10-те пъзела, като се ориентира по цвета на рамките, а може и да сортира картите по различни признаци: да събере всички предмети, всички ръце, както и числата от 1 до 10.

 

Куклен театър "Червената шапчица" - за 1-ва и 2-ра градинска група

В тази кутия ще намерите книжка с адаптация на класическа приказка в комбинация с осем фигурки от дебел картон

Прочетете историята и разиграйте любимите си сцени от "Червената шапчица". Вълкът, бабата и ловецът ще оживеят в малките ръчички на детето. Вие кой от героите ще изберете? 

 

Кукленият театър ще развие въображението на най-малките, ще ги постави в различни ситуации и ще им даде възможност да измислят нов край на приказката. 

Цялата поредица разгледайте ТУК. 

Още по темата: 

6 идеи за подаръци за 3-4 група в детската градина

5 идеи за забавни и полезни подаръци за класната стая

Тихи игри за по-големите – 8–9–10+ годишни ученици