7 идеи за подаръци за групата в детската градина

7 идеи за подаръци за групата в детската градина

Почти всяка родителска среща започва или завършва със събирането на пари, и то за основни неща – ремонт на шкафчетата, купуване на килими, почистване, боядисване… А децата се нуждаят още и от игри, играчки и изобщо полезни забавления – все пак прекарват най-малко 8 часа в едно помещение.

Ако сте намислили да купите нещо, с което да зарадвате децата, вижте нашите продукти, които са подходящи за индивидуални и групови занимания в градината за най-малките – 2–3–4-годишни умници – изработени са от твърд картон:

 

Образователна игра "Аз уча животните" - за 1-ва и 2 ра градинска група

Кои животни живеят у дома? А кои животни можеш да видиш на двора на село? Кои животни можеш да срещнеш в гората? А в морето?

Играта съдържа 4 големи и 20 по-малки диска. Децата могат да се разделят по групи и заедно да откриват и научават видовете животни по тяхното местообитаване.

Вижте повече за "Аз уча животните" ТУК.

 

 

Карти пъзел "Къде живеят животните" - за 1-ва и 2-ра градинска група

Къде живее къртицата? А орелът? Децата с удоволствие ще играят с 10-те животни и ще откриват интересните места, където живеят


Кутията съдържа 15 карти от специален, дебел картон и 30 картинки, от които децата могат да направят 10 пъзела. 

Разгледайте "Къде живеят животните" ТУК 


 

Образователна игра "Аз уча сезоните" - за 1-ва и 2-ра градинска група

Какво е времето през пролетта? Какво хапваме през лятото? С какво играем през зимата? А какво обличаме през есента?

Играта съдържа 4 големи диска  + 20 по-малки диска. Децата могат да се разделят по групи и заедно да откриват и научават любопитни неща за сезоните. Ще упражняват своята наблюдателност, асоциативно мислене и логика, като слагат подходящите картинки в съответните кръгове. 

Разгледайте "Аз уча сезоните" ТУК Аз уча превозните средства - за 1-ва и 2-ра градинска група

Кои превозни средства се движат по земята? А кои летят във въздуха?

Играта съдържа 4 големи диска  + 20 по-малки диска. Децата могат да се разделят по групи и заедно да научават видовете превозни средства. Ще упражняват своята наблюдателност, асоциативно мислене и логика, като слагат подходящите картинки в съответните кръгове. 

Разгледайте "Аз уча превозните средства" ТУК 


Малки активни карти - за 2-ра и 3-та градинска група

Тези карти са създадени специално за най-малките деца – 2-,3-,4-годишни. На лицевата част на картите има 20 картинки и 20 въпроса. На гърба на картите има пъзел, с който децата ще затвърдят знанията си за частите на човешкото тяло.

                        

 Учителят може да увеличава учебната и занимателната стойност на играта, като задава допълнителни въпроси по всяка карта. Картите лесно се изтриват и могат да бъдат използвани отново и отново. 

Разкажи ми история - карти-пъзел

 

 В тези карти има интересни ситуации, от които децата могат да съставят 10 истории. С картите децата се учат да изразяват мислите си, да разказват истории, да виждат връзката между причина и следствие.

Вижте повече за карти-пъзел "Разкажи ми история" ТУКУмни игри за най-малките - за деца в 3-та и 4-та градинска група

50-те карти могат да се разпределят между децата. Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Разгледайте "Умни игри за най-малките" ТУК 


Още умни игри за най-малките за 3-та и 4-та група в детската градина:

 

В този комплект има задачи, подходящи за деца в III и IV група в детската градина. Детето развива наблюдателността и логиката си, различава противоположности и размери, подобрява моториката си. Играейки, детето научава нови неща за формите и пространството, буквите и числата.

Разгледайте ''Още умни игри за най-малките'' ТУК.Още по темата: 

5 идеи за забавни и полезни подаръци за класната стая

Тихи игри за по-големите – 8–9–10+ годишни ученици