RO EN

5 идеи за полезни и забавни подаръци за класната стая

5 идеи за полезни и забавни подаръци за класната стая

Всички ние като родители сме наясно за недостига на средства в детските градини и училищата, в които учат децата ни (когато те са държавни). Почти всяка родителска среща започва или завършва със събирането на пари, и то за основни неща – ремонт на шкафчетата, купуване на килими, почистване, боядисване… А децата се нуждаят още и от игри, играчки и изобщо полезни забавления – все пак прекарват най-малко 8 часа в едно помещение.

Ако сте намислили да купите нещо, с което да зарадвате децата, вижте нашите продукти, които са подходящи за индивидуални и групови занимания в градината и в училище:


Домино с букви

домино 1

С 58-те плочки в кутията могат да играят от 2 до 5 деца, като свързват букви от азбуката с животни, чиито имена започват с тези букви. Децата с лекота научават буквите, развиват асоциативността и наблюдателността си. Щом научат правилата, малките умници могат да се забавляват напълно самостоятелно.

Подходящо за игра на деца от 3–4 група и предучилищен клас в училище. По-големите деца също се забавляват. Разгледайте "Домино с букви" ТУК 

 

Домино с цифри

В кутията има 58 плочки, с които могат да се играят 2 вида домино – по-лесно и по-сложно. За децата, които сега научават цифрите са плочките с картинки и цифри, а за по-големите има плочки със задачи със събиране и изваждане.

Чудесно математическо предизвикателство за деца от 4 група, предучилищен и първи клас в училище. Разгледайте "Домино с цифри" ТУК.

 

Логика, въображение, концентрация

 логика 4

50-те карти могат да се разпределят между децата. В комплекта има специални упражнения за развитие на наблюдателността, паметта и концентрацията. Докато играят, децата развиват логиката и съобразителността, разпознават емоциите, разказват истории. Затвърждават знанията си за буквите, числата, формите.

Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Подходящи за подготовка за предучилищен и първи клас. Разгледайте "Логика, въображение, концентрация" ТУК.

 

Уча се да пиша

С тези карти децата за първи път изписват буквите от българската азбука. Картите са много интуитивни и децата с удоволствие се занимават самостоятелно. На всяка карта има специално място, на което учителят може да нарисува усмихнато личице като награда за усилията на детето.

50-те карти могат да се разпределят между децата. Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Подходящи за деца в 3-та и 4-та група в детската градина.

Разгледайте "Уча се да пиша" ТУК.

 

Уча се да смятам

Първите стъпки в математиката започват с цифрите, броенето, сравняването на количества – по-голямо, по-малко, равно. В следващите карти децата решават лесни задачи със събиране и изваждане, а накрая има и по-сложни уравнения за напредналите.

50-те карти могат да се разпределят между децата. Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Подходящи за деца в 4-та група в детската градина, предучилищен и първи клас.

Разгледайте "Уча се да смятам" ТУК.

Табло с ЧИСЛАТА
Купи сега


Още по темата:

5 идеи за подаръци за групата в детската градина

Тихи игри за по-големите – 8–9–10-годишни ученици


Логически загадки
Купи сега

Виж следващата новина
Тихи игри за по-големите – 8–9–10-годишни ученици
Тихи игри за по-големите – 8–9–10-годишни ученици


Децата порастват и техните интереси се променят. Особено видимо е това в училище, където след първи клас учениците все по-трудно задържат вниманието си върху книги, образователни игри и други подобни "полезни" занимания. Ние ви предлагаме нашият списък с тихи игри в междучасието или в час, които гарантираме, че ще са интересни. Децата ще се забавляват и неусетно ще научават нови неща: