5 идеи за полезни и забавни подаръци за класната стая

5 идеи за полезни и забавни подаръци за класната стая

Всички ние като родители сме наясно за недостига на средства в детските градини и училищата, в които учат децата ни (когато те са държавни). Почти всяка родителска среща започва или завършва със събирането на пари, и то за основни неща – ремонт на шкафчетата, купуване на килими, почистване, боядисване… А децата се нуждаят още и от игри, играчки и изобщо полезни забавления – все пак прекарват най-малко 8 часа в едно помещение.

Ако сте намислили да купите нещо, с което да зарадвате децата, вижте нашите продукти, които са подходящи за индивидуални и групови занимания в градината и в училище:

Събери и научи: Животните


 

В кутията има 8 карти с природни зони – гора, небе, океан, пустиня и т.н. и 64 карти с животни, които живеят в тези зони.

В първата игра дeцата научават кой къде живее, развиват паметта и наблюдателността си. Във втората игра участниците сравняват животните по тяхната тежест, скорост, брой бебета и продължителност на живота.

Децата играят, учат и се забавляват.

Разгледайте ''Събери и научи: Животните'' ТУК

 

Домино с цифри

В кутията има 58 плочки, с които могат да се играят 2 вида домино – по-лесно и по-сложно. За децата, които сега научават цифрите са плочките с картинки и цифри, а за по-големите има плочки със задачи със събиране и изваждане.

Чудесно математическо предизвикателство за деца от 4 група, предучилищен и първи клас в училище. Разгледайте "Домино с цифри" ТУК.

 

Логика, въображение, концентрация

50-те карти могат да се разпределят между децата. В комплекта има специални упражнения за развитие на наблюдателността, паметта и концентрацията. Докато играят, децата развиват логиката и съобразителността, разпознават емоциите, разказват истории. Затвърждават знанията си за буквите, числата, формите.

Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Подходящи за подготовка за предучилищен и първи клас. Разгледайте "Логика, въображение, концентрация" ТУК.

 

Играй със сричките

С тези карти децата се учат да четат и да съставят думи.Те са подходящи както за деца, които правят първите си стъпки в четенето, така и за по-големи ученици, дори и за родители.

На първите страници на тази книжка ще откриете 5 възможни варианта за игра.

След тях има мини речник, в който са изброени възможни думи – може да го използвате за справка, ако се чудите за съществуването на някоя дума. Има и празно място за попълване на ваши думи.

Картите предоставят чудесна възможност за семейни игри.

Разгледайте "Играй със сричките" ТУК.

 

100 умни кръстословици

В тази кутия има 100 кръстословици и над 500 думи за отгатване и написване.

Децата играят, пишат и научават частите на тялото, дните от седмицата, месеците и много други.

Картите са предназначени за деца от 6 до 8 години.

Разгледайте повече ТУК.

 

Още по темата:

7 идеи за подаръци за групата в детската градина

Тихи игри за по-големите – 8–9–10-годишни ученици

6 идеи за подаръци за 3-4 група в детската градина