5 идеи за полезни и забавни подаръци за класната стая

5 идеи за полезни и забавни подаръци за класната стая

Всички ние като родители сме наясно за недостига на средства в детските градини и училищата, в които учат децата ни (когато те са държавни). Почти всяка родителска среща започва или завършва със събирането на пари, и то за основни неща – ремонт на шкафчетата, купуване на килими, почистване, боядисване… А децата се нуждаят още и от игри, играчки и изобщо полезни забавления – все пак прекарват най-малко 8 часа в едно помещение.

Ако сте намислили да купите нещо, с което да зарадвате децата, вижте нашите продукти, които са подходящи за индивидуални и групови занимания в градината и в училище:

Събери и научи: Животните

 


 

В кутията има 8 карти с природни зони – гора, небе, океан, пустиня и т.н. и 64 карти с животни, които живеят в тези зони.

В първата игра дeцата научават кой къде живее, развиват паметта и наблюдателността си. Във втората игра участниците сравняват животните по тяхната тежест, скорост, брой бебета и продължителност на живота.

Децата играят, учат и се забавляват.

Разгледайте ''Събери и научи: Животните'' ТУК

Домино с букви

домино 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С 58-те плочки в кутията могат да играят от 2 до 5 деца, като свързват букви от азбуката с животни, чиито имена започват с тези букви. Децата с лекота научават буквите, развиват асоциативността и наблюдателността си. Щом научат правилата, малките умници могат да се забавляват напълно самостоятелно.

Подходящо за игра на деца от 3–4 група и предучилищен клас в училище. По-големите деца също се забавляват. Разгледайте "Домино с букви" ТУК 

 

Домино с цифри

В кутията има 58 плочки, с които могат да се играят 2 вида домино – по-лесно и по-сложно. За децата, които сега научават цифрите са плочките с картинки и цифри, а за по-големите има плочки със задачи със събиране и изваждане.

Чудесно математическо предизвикателство за деца от 4 група, предучилищен и първи клас в училище. Разгледайте "Домино с цифри" ТУК.

 

Логика, въображение, концентрация

 

 логика 4

50-те карти могат да се разпределят между децата. В комплекта има специални упражнения за развитие на наблюдателността, паметта и концентрацията. Докато играят, децата развиват логиката и съобразителността, разпознават емоциите, разказват истории. Затвърждават знанията си за буквите, числата, формите.

Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Подходящи за подготовка за предучилищен и първи клас. Разгледайте "Логика, въображение, концентрация" ТУК.

 

Уча се да пиша

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

С тези карти децата за първи път изписват буквите от българската азбука. Картите са много интуитивни и децата с удоволствие се занимават самостоятелно. На всяка карта има специално място, на което учителят може да нарисува усмихнато личице като награда за усилията на детето.

50-те карти могат да се разпределят между децата. Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Подходящи за деца в 3-та и 4-та група в детската градина.

Разгледайте "Уча се да пиша" ТУК.

 

Уча се да смятам

Първите стъпки в математиката започват с цифрите, броенето, сравняването на количества – по-голямо, по-малко, равно. В следващите карти децата решават лесни задачи със събиране и изваждане, а накрая има и по-сложни уравнения за напредналите.

50-те карти могат да се разпределят между децата. Може да осигурите достатъчно изтриваеми маркери, като вземете допълнителни бройки оттук.

Подходящи за деца в 4-та група в детската градина, предучилищен и първи клас.

Разгледайте "Уча се да смятам" ТУК.

 

120 игри против скука:

В този тефтер сме се опитали да си припомним най-забавните игри с лист и химикал от нашето детство. Забавлявайте се с "Морски бой", "Танкове", "Бесенка" и още 17 игри, всяка на 5 или 6 листа, за да може да се играе от 1,2 или повече играчи. Описали сме и правилата - за тези, които са забравили :)))

Разгледайте ''120 игри против скука'' ТУК

 

Още по темата:

7 идеи за подаръци за групата в детската градина

Тихи игри за по-големите – 8–9–10-годишни ученици

На учителите – с благодарност и признателност