Синдромът на младата майка

Синдромът на младата майка

1. Състоянието ви преминава през различни стадии: „Леко недоспала“ – нормална нощ; „Изобщо не спах“ – нищо особено; и „Кой да е спал? Аз?“ – готова сте да спите прави, на стол и като цяло, навсякъде.


2. Знаете 35 лесни и 25 трудни начина да приспите бебе и сте готови да ги демонстрирате във всеки един момент.


3. По-рано имахте бюст, а сега имате ам-ам, млечна кухня, млекоцентрала и т.н.  Понастоящем тази част от тялото ви не е обременена с никакви сексуални или естетически функции.


4. Имате бицепси на фитнес батко.


5. Спокойно можете да откриете детски магазин с наличните в дома ви играчки.


6. Няма нужда да ходите до Париж, за да видите Айфеловата кула – вие си имате даже няколко кули у дома във вид на купчини с непрани дрехи и немити съдове. Като колкото и да перете и миете, кулите са неизменно там.


7. За ежедневните лични санитарно-хигиенни процедури ви стигат точно 4 мин. и 52 секунди, а на оперативността ви би завидяла и пожарната команда.


8. Жадувате за сладко, кисело, мазно, алкохолно и изобщо нормална храна, но не може заради коликите…


9. В магазина бутате пазарската количка напред-назад, като си пеете „Спи, радост моя, спи“ или нещо подобно от обичайния си репертоар. Правите това напълно автоматично, без да забелязвате странните погледи на хората около вас.


10. Изпитвате безкрайна благодарност към създателите на лигавниците, активната гимнастика, бебешкия шезлонг. Само заради тях сте запазили (донякъде) ума и психиката си.


11. Знаете, че слингът, това е приспособление за пренасяне на дете, а не кухненското перде, което сте намотали върху себе си, защото нямате пари за количка, както жалостиво предполагат някои от бабите, които срещате по улиците.  


12. Поради наивност и неопитност първо мечтаете за времето, когато детето ви ще пропълзи, проходи и съответно ще ви се освободи повече време… А когато се приближите до този заветен момент, започвате силно да тъжите за дните, когато съкровището ви беше малко, безпомощно и не бъркаше със сладките си пръстчета в контакта, не ядеше храната на котката и не се налагаше да бдите непрекъснато над него.


13. Първите 3 месеца от раждането се оплаквате: „Ах, тези колики, газове…“ и чакате, когато ще свършат, мислите си – ама че щастие ще настане! Получавате няколкоседмична почивка и се започва със ЗЪБИТЕ, в сравнение с които предните месеци ви се струват като дреболия.


14. Разбирате, че истинското щастие идва под формата на спящо дете.


15. Ако детето ви не спи – започвате да нервничите, подозирате най-страшните болести и като цяло, се тревожите; ако детето ви кротко спи повече от час, започвате да се въртите около него и да страдате – дали пък не спи твърде много, какво ще правите през нощта, и сте готова да го събудите.


16. Балконът (ако го имате) – това е най-добрият ви приятел. Спасява ви и пести време – хем детето се разхожда на чист въздух, хем и вие можете да свършите някоя домашна работа. 

Източник


 

Още по темата:

Умора - кому е нужен сънят?!

8 заблуди на тема "Когато родя..."

Из дневника на младия татко