Идеи за семейни игри от Офлайн Кидс

Идеи за семейни игри от Офлайн Кидс

Празниците наближават, предстои ни да прекараме доста време вкъщи, заедно с децата. Затова се погрижихме и попитахме Александрина Георгиева да ни подготви няколко забавни предложения за семейни игри вкъщи.

Алекс е майка на 2 деца. Интересни и полезни статии може да откриете в блога й offlinekids, както и Фондация Офлайн кидс. Не забравяйте да я последвате във Facebook – Offline Kids, Instagram – offlinekids.bg и Youtube – Offline Kids.

Ето и няколко от игрите: 

Познай какво съм нарисувал

Редуваме се да рисуваме на бяла дъска (която, разбира се, може да се замени с черна, магнитна или обикновени листове хартия), а останалите трябва да познаят какво сме изобразили. За професионалисти като мен (кхъ, кхъ) е добавено условието да съм със завързани очи.

 

 

Танци върху хартия

Тази игра е супервесела и съдържа малка доза предизвикателство. Необходимо е да имате голямо парче хартия или да си направите такова, като залепите бели листове. Извън „полето“ остава само един играч, а другите влизат вътре. Пуска се музика, всички започват да танцуват, като основното правило е никой да не стъпва извън хартиения терен.

Играчът, който е отвън, започва да откъсва малко по малко парчета от него, стеснявайки мястото за танци. Победител е този, който успее да се задържи максимално дълго в полето.

Пренасяне на тела

Един от нас ляга върху одеяло, а останалите го пренасяме от единия край на апартамента до другия и го мятаме върху леглото. Всъщност всякаква игра с мятане върху спалнята предизвиква много смях (:

 

„Руска рулетка“ с храна

Редуваме се да хвърляме зар и да опитваме предварително избрани и номерирани, разнообразни по вкус храни. Разбира се, може да „удвоите“ удоволствието и да играете с два зара и 12 вкуса.

 

Автор: Александрина Георгиева, OfflineKids

 

 

Още по темата:

Предложения за семейни игри от Ели Мантовска - част 1

Предложения за семейни игри от Ели Мантовска - част 2

Предложения за семейни игри от Ели Мантовска - част 3