RO EN

На училище с майка или татко – награда или наказание?

На училище с майка или татко – награда или наказание?

Интересна практика срещу провиненията в училище, води до интересни резултати.


Средното училище Хънтингтън намалява драстично проявите на лошо поведение, след като заменя временното изключване на учениците от училище с „временно включване“.


При временното включване, вместо наказания ученик да бъде отстранен за известно време от училище, неговият родител е поканен да се присъедини към учебните часове и да бъде рамо до рамо с детето си по време на учебния процес.


Ученикът от училище Хънтингтън Джъстин споделя как му се е отразила новата мярка:

„Миналата година бях отстраняван от занятия няколко пъти. Тази година – нито веднъж“.

Джъстин обяснява, че когато той и майка му са се върнали след първия ден на „временното включване“, са провели сериозен разговор.

„Тя искаше да знае дали винаги се държа така, както докато бяхме заедно, и аз и казах, че днес бях по-добър заради нея.“


Директорът Франк Барнет каза, че в резултат на този подход наказанията са намалели с 2/3, а инцидентите, причинени от лошо поведение, са спаднали наполовина. Училището установило, че преди тази промяна отстраняването от училище не е смятано за наказание, а за почивка и дори някои ученици са ги планирали и умишлено предизвиквали.


Директорът сподели, че повече от 30 семейства са участвали във „временното включване“.


Източник


Логически загадки
Купи сега
Главоблъсканици
Купи сега


Още по темата: 

Най-важното в общуването с тийнейджърите

Думите, с които децата нараняват родителите си

Децата на пристрастените към телефоните си родители се чувстват незначими за тях


50 СУПЕР СЕКРЕТНИ кода
Купи сега

Виж следващата новина
Наръчник за родителя
Наръчник за родителя "Добре дошли в детската градина"


Раздяла пред детската градина


Раздялата трябва да бъде бърза и кратка. Ако на вратата на детската градина детето започне да плаче и да ви моли да се върне, не отстъпвайте. В противен случай ще ви манипулира и занапред и ще продължава да ви устройва подобни сцени. Кажете ли веднъж „тръгвам”, непременно тръгнете. Повярвайте на госпожата, че щом влезе в стаята, малчо бързо се успокоява и всичко е наред. Освен това практиката показва, че детето много по-бързо